2
Domaći fudbal

FOTO: Crvena zvezda

SVEČAN DAN ZA ZVEZDU: Otvoreni novi tereni

Objavljeno: 11.03.18 u 22:24

U nedelju, 11. marta, pre utakmice Crvena zvezda — Napredak, iza južne tribine stadiona „Rajko Mitić“ svečano su otvoreni novi tereni Omladinske škole našeg najtrofejnijeg kluba.

Ovom događaju prisustvovali su i mnogobrojni Zvezdini navijači koji su u potpunosti ispunili novoizgrađenu tribinu, kao i mnogobrojne legende kluba, među njima i Vladica Popović, Stevan Stojanović, Dušan Savić, Dušan Maravić, Stanisalv Karasi…

Terene su presecanjem vrpce otvorile Zvezdine zvezde Dragan Džajić i Vladimir Petrović Pižon.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je izneo i neke tehničke podatke vezane za same terene, kao i planove kluba u budućnosti, po pitanju projekata.

— Poznati su ciljevi koji su još ranije postavljeni. Rezultati, kao prva stavka. Šampionska titula nema alternativu, a ove godine smo podigli lestvicu i svi očekuju novo učešće u Evropi. Pokazali smo ove sezone da znamo i možemo, imamo bodovnu prednost na tabeli i sigurno koračamo ka tituli. Ozbiljno se pripremamo i za kvalifikacije za Ligu šampiona. Drugi starteški cilj je poslovna stabilnost. Nekada smo imali 53 miliona duga, a sada je dug prepolovljen, a Crvena zvezda redovno ispunjava svoje obaveze. Treći cilj je naša Omladinska škola. Imamo mnogo razloga da budemo ponosni. Naši dečaci su jesenji šampioni i u omladinskoj, i u kadetskoj, i u pionirskoj selekciji. Više od svega toga nas hrabri činjenica da među ovim dečacima imamo mnogo kvalitetnih igrača koji će jednog dana biti oslonac prvog tima. Zvezda se mora oslanjati na omladinsku školu, a da bi se oslonila, mora i ulagati u nju — u nove igrače, u trenerski kadar, i posebno u infrastrukuturu. To je razlog zašto smo se okupili ovde. Kao što vidite otvaramo dva nova terena sa veštačkom podlogom, dimenzija 105h68 metara, i treći 100h64 metara, sa prirodnom travom. Uradili smo reflektore sa luksažom od 250 luksa, po standardu UEFA i FIFA. Dve poptuno nove tribine, ova pokrivena ima 500 a ona prekoputa 600 sedišta. Na ovome se nećemo zaustaviti. Čim rešimo imovinsko pravne odnose na ovoj parceli, krenućemo u izgradnju novog internata za smeštaj igrača, restorana, teretanom i svim drugim pratećim sadržajima. Nastavićemo sa radom na infrastrukturi, sledi nam velika rekonstrukcija zapadne tribine, iza severne tribine planiramo izgradnju velike sale za zimske uslove dimenzija 80h40 metara. Polako ali sigurno vraćamo Crvenu zvezde na staze stare slave i uveren sam da ćemo svi zajedno od Zvezde ponovo napraviti evropskog velikana — rekao je Terzić.

FOTO: Crvena zvezda

Dragan Džajić je istakao uverenje da će novi tereni doprineti stvaranju novih asova. Kao nekada.

— Ovde sam da poželim sreću svim mladim fudbalerima i želim da ovi tereni podare našem klubu što veći broj asova. Omladinci i svi koji su ponikli ovde bili su uvek nosioci igre Crvene zvezde. Nadam se da će ovako lepi tereni podariti našem kolubu velike igrače, da će steći pre svega slavu igrajući za Crvenu zvezdu, a posle i u drugim klubovima gde nastave karijere neka urade šta god mogu i žele. Želimo da igrači igraju duži niz godina za Crvenu zvezdu, i pomognu da ostvari rezultate na koje je Crvena zvezda navikla. Mislim da će tako i biti, verujem u stručni rad, igrače i talente, i videćemo u najskorije vreme šta će nam Crvena zvezda doneti, a ja verujem da će na ovim terenima budući asovi da stasaju — rekao je Dragan Džajić.

Na kraju događaja priređen je i vatromet koji je simbolično označio početak nove ere Zvezdine škole za mlade igrače.

(Youtube/Crvena zvezda)

0
0

2 Komentara

  1. Kakva proslava! Nije mi jasno zašto Zvezdi uopšte služe mlađe kategporije?! To je samo dodatni trošak, jer mladi i tako ne dobijaju šansu! Gde su Terzić, Stanojev, Cvetković, Joveljić, Adžić, Veljko Nikolić, Romanić, Vučićević?! Kada će dobiti šansu od početka utakmice?! Nikada! Oni nisu u fokusu ovog gubitničkog menadžmenta, koji se oslanja na prsle strance, koji ne mogu nigde u Evropi da se udome! Pogledajte samo koga su doveli u zadnje vreme: Aučo, Mbođ, Onjilo, Frimpong, Vered, Matos, Adam Mičel, Parker, Kanga, Viveiros, Ruiz, Mouče, Rikardinjo, Boaći, Ben!!! Od ovih „kapitalaca“ nisu mogli da dobiju šansu naši mladi igrači! HITNA PRIVATIZACIJA!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter