0
Fudbal

SUPERLIGA KINE: Blickrig Pikseijevog Gvanžua za drugu pobedu, Šangaj SIPG na krilina Brazilaca slavio u gradskom derbiju

Objavljeno: 10.03.18 u 14:51

Gvangžu R&F koji sa klupe predvodi naš Dragan Stojković Piksi ostao je na stopostotnom učinku i posle drurgog kola, pošto su danas na svom terenu slavili protiv ekipe Dalijena sa 2:0.

Domaćin je ovaj susret prelomio početkom drugog poluvremena, kada su i postigli oba svoja pogotka i sebi obezbedili mirniji završetak susreta.

Mrežu Dalijena načeo je Žižao Čen u 60. minutu, da bi svega pet minuta kasnije Izraelac Eran Zahavi duplirao prednost svog tima i tako praktično razrešio pitanje pobednika na ovom meču.

Do kraja utakmice Gvangžu je bez većih problema sačuvao ovu prednost, upisao i drugu pobedu u isto toliko kola kineske Superlige i najavai borbu za visoki plasman i ove sezone.

Identičnim rezultatm slavio je i Šangaj SIPG i to na gostovanju gradskom rivalu Šangaj Šehui, pa su i oni na startu šampionata ostali na stopostotnom učinku.

Prebogati gosti su potvrdili ulogu favorita u ovom susretu, a bedem isred gola rivala probili su u 27. minutu golom Brazilca Hulka.

Ovaj pogodak doneo je i konačan ishod pvog poluvremena, a već u osmom minutu nastavka Venjun Lu je tu prednost uvećao i to posle asistencije nekadašnjeg igrača Čelsija, Oskara.

Tada je praktično bilo jasno da će Šehua vrlo teško ovde izbeći poraz, a do kraja domaćin nije uspeo da ozbiljnije ugrozi gradskog rivala.

Supeliga Kine- 2. kolo

Petak

Guangdžou Evergrande – Čangčun 5:0 (0:0)
/Gao Lin 52, Gulart 60,65, Alan 79,84/

Subota

Tjenđin – Peking 1:2 (0:1)
(Pato 90+3 – Ču 42 ag, Čao 48)

Gunagdžou – Dalijen 2:0 (0:0)
(Čen 60, Zahavi 65)

Šandong – Čongking 2:0 (1:0)
(Tardeli 13, Pele 65)

Šangaj Šenhua – Šangaj SIPG 0:2 (0:1)
(Hulk 27, Venjun 53)

Nedelja
Guejdžou-Hebei
Henan-Tjenđin Teda
Đengsu Suning -Peking Guan

 

Οι βαθμολογίες παρέχονται από το SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter