2
Evropske lige

FOTO: manutd.com

PREMIJER LIGA: Murinjo očitao lekciju Klopu, Junajted na krilima Rašforda do pobede u derbiju

Objavljeno: 10.03.18 u 15:28

Fudbaleri Mančester junajteda slavili su na svom terenu u derbi meču protiv ekipe Liverula sa 2:1, u meču 30. kola engleskog šampionata.

Ekipa Žozea Murinja taktički je besprekorno odigrala ovaj susret, kaznila greške rivala i na kraju potpuno zasluženo došla do trijumfa.

Mančester je odlično otvorio meč na „Old Trafordu“ i već u uvodnih pola sata došao do velike prednsti, koja mu je omogućila da u nastavku mnogo lakše iskotrolišu siituaciju na terenu.

Čovek odluke u ovom derbiju bio je Markus Rašford, koji je sa dva pogotka u razmaku od 10 minuta trasirao „crvenim đavolima“ put do pobede.

Mladi napadač Mančestera je najpre u 14. minutu, na asistenciju Romelu Lukakua doneo prednost svom timu, a deset minut kasnije isti igrač je tu iskoristio novu smušenost odbrane rivala i bacio ga na kolena drugim pogotkom.

Tako je je Rašford izrastao u junaka ovog susreta, u kojem su dve ekipe u direktnom duelu odlučivale o drugoj poziciji na tabeli isped neprikosnovenog Sitija.

U nastavak utakmice Junajted je sigurno održavao ovu prednost, sprovevši na terenu sve taktkičke zamisli svog trenera, a domaću publiku je u 66. minutu pomalo zabrinuo autogol Erika Bailija, koji je vratio Liverpul u život.

Ipak do kraja Mančester ipak nije dozvolio rivalu šansu da izbegne poraz, pa su na kraju bodovi ostali na „Old Trafordu“.

PREMIJER LIGA – 30. KOLO:

Subota

Mančester Junajted – Liverpul 2:1 (2:0)
(Rašford 14, 24 – Baji 66 ag)

Everton -Brajton

Hadersfild-Svonsi

Njukasl-Sautempton

VBA-Lester

Vest Hem-Barnli

Čelsi-Kristal Palas

Nedelja

Arsenal-Votford

Bornmut-Totenhem

Ponedeljak

Stouk-Mančester Siti

Οι βαθμολογίες παρέχονται από το SofaScore LiveScore

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter