18
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT UGAO: Zvezdi hitno potreban ‘plejmejker’, veliki posao pred upravom (ANKETA)

Objavljeno: 09.03.18 u 00:00

Crvena zvezda je pobedom 2:1 protiv Vojvodine zadržala 14 bodova prednosti u odnosu na Partizan, ali ostaje ‘novosadski ožiljak’ u glavi navijača.

Pobedi (da ne kažemo poklonu) se u zube ne gleda. Crvena zvezda je sa penala stigla do tri boda u Novom Sadu, a ako ostavimo priču o jedanaestercu sa strane, prvi utisak je da crveno-beli nisu bili ni upola nadmoćni kao što su to bili tokom jesenjeg dela prvenstva.

Kao što je HotSport o tome već pisao, odlazak Gelora Kange i Ričmonda Boaćija ostavio je duboku prazninu u igri čete Vladana Milojevića. Ruku na srce više se za sada oseća odlazak Gabonca, mada i poslednje partije Aleksandra Pešića brinu, pa se sada strepi i od odlaska Ričmonda Boaćija, mada je napadač iz Gane ‘morao da ode’, jer je dobio ponudu ‘koja se ne odbija’.

Četa Vladana Milojevića je juče zaslužila ‘prvi’ minus ove sezone, mada tokom cele zime ‘grua na mišiće’, nema više one lepršave igre na koju smo navikli.

Nedostatak je Gelor Kanga, Gabonac koji je znao bar dva puta u deset minuta da iznervira navijače lošim dodavanjem, poklonjenom loptom za kontranapad protivnika, ali i da bar pet-šest puta bljesne i spoji saigrače sa golom ili sam zatrese mrežu sa Autokomande. Posed lopte je bio mnogo veći, a retko se dešavalo da neko Crvenu zvezdu nadigra na sredini terena kada je reč o domaćem prvenstvu. To se dogodilo juče, kada je Vojvodina u jednom trenutku držala skoro komplten tim crveno-belih na svojoj polvini i pred golom Milana Borjana.

Jasno je da borbeni Nenad Krstičić nije idealno rešenje na toj poziciji i da je mnogo više davao igrajući defanzivnije, Nenad Milijaš donekle može da odmeni Kangu, ali su godine i umor problem.

To dovodi do zaključka da je pred Zvezdanom Terzićem i Mitrom Mrkelom veliki zadatak. Pronaći nekog novog Gelora Kangu. Lucidnog ‘plejmejkera’ koji jednim potezom može razoriti odbranu protivnika. Do tada je na Vladanu Milojeviću da u postojećem kadru pronađe rešenje, dva Nenada su tu, ali možda šansu dati i talentovanoj deci poput Luke Adžića i Veljka Nikolića, titula je blizu, a Crvena zvezda sa njima ne može izgubiti, samo mnogo dobiti…

Da li bi Vladan Milojević trebalo da da šansu na poziciji 'pleja' Veljku Nikoliću ili Luki Adžiću?
Loading ... Loading ...
0
0

18 Komentara

  1. Veljko nikolic je buduci organizator igre .tesko da sada moze da iznese teret utakmica.ali sa benom na toj poziciji i krilima srnic radonjic plus pesic zvezda je samlela vozdovac prvih 15 min drugog poluvremena.ben je jak na lopti.ima pas.ima sut.zasto ne probati

    0
    0
    Odgovori
  2. Nasim klubovima je 2,3 stranca preka potreba ako zele nesto bolju igru u ofanzivi,mi kao reprezentacija nemamo neke ofanzivce i gol igrace kamo li klubovi…dobrih argentinaca u 2 ligi ima tako i brazilaca koji dolaze i za 100k eura da igraju ali potrebno je skautirati i biti u toku…

    0
    0
    Odgovori
  3. Čuj , ne može Krstičić, ali bi trbalo gurati Adžića i Nikolića na mestu plejmejkera ??? Tekst je zlonameran !!!! Kolko se podvaljuje Zvezdi dokaz je i konstatacija reportera za vreme prenosa utakmice da je odnos poseda lopte na kraju utakmice Vojvodina-Zvezda 62:38 , a ustvari istina je ,nogo drugačija 52:48 % .

    0
    0
    Odgovori
  4. Tekst UOPŠTE NIJE DOBRONAMERAN ! Otkud sad priča o prelaznom roku ako nije smisao da se poremeti Zvezda u situaciji kad je za 4 kola povećala prednost za 5 bodova. Samo naivni vide dobre namere u tekstu,, stručnjaka“ Noevskog ! Nije svaki dan Bajram pa da se događaju reprize po volji onoh koji mrze Zvezdu. A kako to konkurenti osvajaju bodove,Zvezda ima 4 od 4 i javljaju se filozofi i zaviruju i vide kako se to tobože loše igra kao da će se protivnici sklanjati .

    0
    0
    Odgovori
  5. Darko, svaka čast na tekstu. Svaka ti je na mestu. No sada je sve to džabe, jer je prelazni rok prošao i mora se igrati sa onime čime raspolažeš. Svako ko se imalo razume u fudbal će potvrditi da se Zvezdina uprava malo zaigrala u ovom prelaznom roku, prodajući Kangu i Boaćija bez adekvatnih zamena.Tačnije u pitanju je bila njihova loša procena jer su bili opijeni velikim našim uspehom jesenas.Pozdrav.

    0
    0
    Odgovori
  6. Koliko vam samo malo fali da vas napali jedan novinar grobar uz hotsporta….da malo bolje razmisljate mozda bi shvatili da vam neko namjerno gura kost u grlo zbog svoje slabosti…u ostalom kad pricamo o igri Zvezde govori tabela ona kaze da je Zvezda skoro duplirala prednost u odnosu na jesenski deo…zar mislite da jedan klub moze igrati celu sezonu leprsavo idobro to je malo nerealno..

    0
    0
    Odgovori
      • Замолио бих те да наведеш судијске грешке на рачун Звездиних противника, против Звезде (незаборави гол Вождовца у 88′ за 1:1 на Звездином стадиону, на Карађорђу офсајд Родићу на 1:0 за Звезду), затим судијске грешке на штету Партизана и Партизанових противника. Реалности више ти не би шкодило, а што се тиче горњег текста не видим да играмо неефикасније нити да правимо мање гол-шанси са и без Канге и Боаћија (уосталом, оцјенићемо на крају сезоне)….

        0
        0
        Odgovori
  7. Sve se slažem sa navodima u tekstu, mada mislim da Kanga i Boaći, nisu ostavili nikakav trag u ligi Evrope! Kanga je bio ubedljivo najgore ocenjeni zvezdin igrač sredine terena, u svih 6 utakmica lige Evrope, u svim medijima, a za Boaćija šta reći osim da je u 6 utakmica (540 minuta) lige Evrope postigao samo jedan gol a on je centrafor. Ostao je upamćen po vanvremenskim promašajima! Kako su igrali odnosno šta su pokazali, tako su se i prodali. Inače oba, i Kanga i Boaći će već posle nekoliko utakmica u novim klubovima, biti na rezervnoj klupi, nemaju ono osnovno – dribling i prodornost!

    0
    0
    Odgovori
  8. Odličan tekst Darka Noveskog! Od kada je počeo prelazni rok na portalima stalno pišem o tome kako je Zvezda veoma loše obavila prelazni rok. Prilike iz prošle godine i gubitak titule u foto finišu i loše odrađeni prelazni rok ove zime, nam govore da je Zvezdin menadžment nedorastao da vodi Zvezdu! Osim plejmejkera Zvezdi nedostaje i jedan ofanzivni vezista. U našoj ligi su to Mile Savković, iz Spartaka, i Aleksa Vukanović, iz Napretka, ali u Zvezdinom menadžmentu nikada nisu čuli za ova dva fudbalera. Oni žive u svom svetu odvojene stvarnosti, potpuno fokusirani na svoju propalu strategiju „Stranci nemaju alternativu“. Oni od prslih stranaca, koje niko ne želi, ne vide stvarnost. Oni ne znaju da u svom pogonu imaju tri bisera Adžića, Joveljića i Veljka Nikolića ali zato znaju da dovedu svake godine po nekoliko prslih stranaca kao i ovog potpuno neupotrebljivog Bena, rezervu iz Olimpijakosa! Za to vreme uspešno im asistira Milojević, trener koji nema hrabrosti da pruži šansu našim biserima, nego se krije iza nekih alibi poteza (navodno iskustvo sporih Donalda i Milijaša)!

    0
    0
    Odgovori
  9. Ispade da je Kanga igrao kao Inijesta,što uopšte nije tačno,a nije se nadavao ni golova . On uopšte ne fali nego tim igra malo neozbiljnije,Pešić naprimer ništa ne igra i ništa ne pogađa i šta je tu čudno. Partizana je Jang bojs nadigrao(veći posed) u obe utakmice a nije pobedio ni jednu,a to niko nije primetio,samo se pamti rezultat.

    0
    0
    Odgovori
  10. Kakva deca, treba da zasluže veću minutažu,Adžić ne pokazuje želju,sebičan je,beži od duela i ne igra odbranu nikako .

    0
    0
    Odgovori
  11. Mislim da je uprava pogresno procenila
    da bez Kange i Boacija sigurno uzimamo titulu i da je ova bodovna prednost dovoljna. Mislim da je prodaja Kange kardinalna greska i da nas lako moze kostati titule. Realno Boaci/Kanga su pola tima. Nemamo igru, kreativnost,realizaciju napadaca. Da ne bi Rodica, Krsticica, Donalda i poklon penala umesto 6 uzeli bi 0 bodova zadnje 2 utakmice.Gde su golovi Pesica,Bena itd. ?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter