0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

CIES: Zvezda ispred Sitija, PSŽ-a, Bajerna i Liverpula

Objavljeno: 05.03.18 u 18:53

Istraživačka mreža iz Švajcarske visoko je kotirala Crvenu zvezdu kada je reč o formi ove sezone, mnogi velikani iza sprskog kluba.

Crvena zvezda gazi redom u domaćem prvenstvu. Jedini poraz ove sezone doživela je 1. oktobra u Kruševcu protiv Napretka, te ne čudi da već sada ima 14 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca Partizan. CIES, koji se bavi statistikom i formom klubova u Evropi, napravio je svoju rang listu uspešnih klubova, a Crvena zvezda zauzima visoko treće mesto. Prvi je Porto, a drugi Ludogorec.

Radi se o istraživanju koje je obavljeno u periodu od 1. jula 2017. do 20. februara 2018. godine, a u obzir se uzima odnos između šuteva na gol rivala iz šesnaesterca i udaraca protivnika. Tako je lider liste Porto sa indeksom od 3,79 prvi, ispred Ludogoreca čiji je indeks 3,66. Treća je Crvena zvezda sa 3,23, a ostali klubovi na listi imaju indeks ispod tri.

Tako su iza Crvene zvezde ostali Napoli sa prosekom 2,93, Mančester siti 2,87, PSŽ 2,73, Bajern Minhen 2,42 i Liverpul 2,23.

Crvena zvezda ima 14 uzastopnih mečeva u Superligi Srbije bez poraza.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter