0
Domaći fudbal

LUTOVAC ZA HOTSPORT: Het-trik najava lepših dana Rada, nadamo se opstanku

Objavljeno: 03.03.18 u 22:47

Moji golovi su plod dobrog učinka kolektiva. Delovali smo ubedljivo a doprinos je dao i novi trener Milinković. Ovo je dobar zalet za paklenu trku, – smatra mladi reprezentativac Srbije

Promena na klupi Rada ispostavila se kao pravi potez, pošto je dolazak Zorana Milinkovića doneo buđenje „građevinara“ i ubedljiv trijumf na debiju novog šefa struke.

Danas je na Banjici je pregazen Borac (5:0), a pečat na trijumf sa tri pogotka udario je mladi napadač Aleksandar Lutovac (21) koji je u izjavi za HotSport izneo uverenje da je u toku „budjenje“ plavo-belih.

– Konacno smo uspeli da iskoristimo svaku grešku rivala i poentiramo. Na samom uvodu utakmice došli smo do prednosti, a onda je usledila predstava za uživanje kojom je ova ekipa Rada pokazala da nam je mesto u eliti. Rastrčali smo se i pogadjali mrezu Čačana, koji nisu mogli da nas zaustave – kaže Lutovac za HotSport.

Prvi het-trik u karijeri mladog napadača dosao je u pravi čas.

– Znali smo da moramo da trijumfujemo da bi ostali u trci za opstanak. Odigrali smo najbolja partiju u sezoni koja nam donosi dodatno sampouzdanje, a trener Milinković uneo nam je novu energiju. Tim je nagrađen za odvažnost a meni je išlo kao nekada u mlađim kategorijama i bas sam srećan zbog toga-, ističe Lutovac.

Spoj mladih i iskusnih igrača je dobitna kombinacija.

– Pojacali smo se na svim pozicijama uveren sam da slede bolji dani. Posle tri kola pobegli smo sa poslednjeg mesta, a do plej – auta želimo da skupimo još bodova i u direktnim duelima sa konkurentima dodjemo do cilja.

Prošla sezona je model za opstanak.

– Imali smo dobar finiš, a za nas je sada svaki meč kvalifikacioni i od sutra se okrećemo gostovanju Partizanu. Idemo da se nadigravamo i ne obracamo pažnju na njihov slab start.

Očekuje se na leto rastanak sa Radom?

– Moj menadžment vodi čitav posao. Postoje zaintresovani klubovi i ova tema biće aktuelna posle 20. maja, kada se završi sezona.

Ukoro za Lutovca slede nove obaveze u mladoj selekciji Srbije.

– Nastavljamo dalje, a kvalifikacije su do sada odrađene bez greške – porućio je na kraju Lutovac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter