19
Domaći fudbal

TOP PET PRODATIH STRANACA ‘VEČITIH’: Boaći pretekao Leonarda i Klea

Objavljeno: 28.02.18 u 13:35

Retko se desi da Crvena zvezda i Partizan dovedu dobre inostrane fudbalere, a kasnije ih prodaju za ozbiljno obeštećenje.

Rekord je oboren i oborila ga je Crvena zvezda. Crveno-beli su prodali Ričmonda Boaćija za 5,7 miliona evra, čime su zaradili više nego što je to Partizan uradio prodajom dvojice Brazilaca Leonarda i Klea.

Napadač iz Gane je apsolutni rekorder kada je Crvena zvezda u pitanju. Đangsu je platio sumu od 5,7 miliona evra, što za naše uslove spada u veoma bogatu prodaju. Recimo, na drugom mestu je nestašni štoper Li Adi za kog su crveno-beli inkasirali 1,7 miliona evra, potom ide Luis Ibanjez i Trabzon za 1,4 miliona evra, te Kanga sa milion evra u Sparti i borbeni Muhamed Aval Isah za 770 hiljada evra.

Kada je reč o Partizanu, dva igrača dele prvo mesto, a to su Kleo i Leonardo da Silva Souza sa po četiri miliona evra. Treći je Goce Hristov kog je Barnsli svojevremeno platio 2,25 miliona evra, a potom idu Ivan Ivanov i Bazel sa 2,1 milionom evra i Lamin Dijara sa 1,8 miliona evra.

Bilo je tu i stanaca koji su ostavili traga u večitima, ali nisu doneli novac. Sa crno-bele strane Topčiderskog brda najbolji primer Moreira, a sa crveno-bele strane Sekundo Kasiljo (750 hiljada,ali dve pozajmice Everton i Vulvs), Kadu i Evandro.

Naravno, najveći novac ‘večiti’ su zaradili od prodaje stranaca, ali onih koji se tada tako nisu vodili, to jest bili su stanovnici Jugoslavije ili Srbije i Crne Gore, a danas su stranci. Rekorder Partizana je Stefan Savić koji je za 12 miliona evra prodat Mančester sitiju, dok je kod Crvene zvezde najviše plaćen Darko Pančev sedam miliona funti kada je prešao u Inter.

0
0

19 Komentara

  1. U Kinu ne žele velika imena.

    NBA je za poredjenje ko ima koliki ugovor.

    Boaći je smešan igrač.

    Vrednost igrača FKP je preko 200 mil eur. Sav novac od prihoda 100 mil eur je u poznatoj crvenoj kasi.

    CZ je napravila rashod 200 mil evra, nije proizvela igrača 20 god i red je da se klub zove rudna renta.

    0
    0
    Odgovori
  2. Po visini transfera jedte najbolji posao, samo ne treba zaboraviti da je Kleo doneo titulu i ligu sampiona pa je tu zarada mnogo veca od tih 4M. Da ne zaboravimo da je tadasnja uprava CZ rekla da Kleo ne vredi 400.000 e.

    0
    0
    Odgovori
  3. Pa sta ako je Boaci prodat za 5.51m,Partizan je u zadnjih 8-10 godina zaradio oko 95miliona dok zvezda nije zaradila ni 10m
    Nazalost istinito cigani

    0
    0
    Odgovori
    • Pa, jest puno para je dobijeno za brojne igrače. I na kraju balade, 20 miliona gubitak ( toliko Vučelić priznaje a verovatno je mnogo više). Gde te silne pare završiše?

      0
      0
      Odgovori
  4. neznam da li ste culi .uefa daje dodatne poene svim osvajacima evrokupova za sledeci takmicarski ciklus.istorijski uspesi partizana u ovoj sezoni nazalost nece biti bodovani.ceka se saopstenje vjesnika o svetskoj zaveri.

    0
    0
    Odgovori
    • Lazar Markovic strani igrac???Pa novo mi cuti.Onda je i Dejan Stankovic tu sa 22 miliona maraka!!!Marka koja je vredela nesto,ko je se seca zna o cemu pricam.Nominalna i realna vrednost novca su dva razlicita pojma.Marka je bila ono sto euro nikada nece biti.

      0
      0
      Odgovori
    • Ljubomora je zeznuta.krenulo nas .neko pukne 1,6 miliona eura za sumu neko se otarasi slicnog takvog(kanga) i zaradi milion.jbg.
      Boli vas Boaci.em vam metnuo u derbiju em triput skuplji od tavambe.ima secer da dobijete

      0
      0
      Odgovori
  5. stvarnost je sasvim drugacija ( papir svasta trpi … i marko grujic sa bracom ilic … za nabrajanje ih je mnogo … ) negde je to vec vidjeno … to vamisto dodje kao sto : NAROD SRBIJE JOS NIJE SAZNAO DA DOBRO ZIVI … koliko mu je dobro… predsednika zvezde u senci … kako sam rece: koliko NAM je dobro … da ga:je SRAMOTA …

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter