0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

SLOBODAN UROŠEVIĆ: Žao mi zbog Plzena, u Niš po pobedu!

Objavljeno: 28.02.18 u 11:55

Slobodan Urošević, novo pojačanje na mestu levog beka došao je u Partizan u zimskom prelaznom roku iz kruševačkog Napretka.

Već tokom zimskih priprema na Kipru videlo se da se brzo prilagodio crno-beloj porodici gde je pored i novih prijateljstava postao standardni igrač na prvenstvenim utakmicama kao i u 1/16 finala LE. Pred meč 25. kola SLS koju Partizan igra 3. marta u Nišu popularni Čaki govori za zvanični sajt.

− Atmosfera u klubu je odlična. Prema meni su svi super i drago mi je da su me prihvatili kao da sam ovde već duže vreme. Najviše se družim sa Vladimirom Đilasom, ali i sa svima imam odličan odnos. Očekivao sam da je atmosfera u ovako velikom klubu baš na tom nivou, ali nisam znao da ću se ovako brzo prilagoditi ekipi što mi je posebno drago.

Brzo si zauzeo mesto startera?

− Velika mi je čast što mi je ukazana ta prilika koju sam, nadam se, dobrom igrom opravdao. Bio je sjaajan osećaj igrati dve evropske utakmice pred našom publikom, kako u Humskoj tako i u Plzenu. Žao mi je što nismo prošli dalje, jer smo dali sve od sebe.

U Partizanu se uvek ide na pobede i uvek traži ono više.

− Pritisak postoji, ali sam od početka karijere naučio da se nosim sa tim, pa mi to ne predstavlja problem. Trudim se da uvek dam sve od sebe i da opravdam ukazano poverenje.

U subotu nas očekuje meč 25.kola SLS protiv Radničkog iz Niša.

− Još dok sam igrao u Napretku mečevi protiv Radničkog su se smatrali derbijem. To je uvek bio težak protivnik za Napredak, ali je samim tim uvek postojao veliki motiv za pobedu. U Partizanu je svaka utakmica imperativ i nerešen rezultat nije dobar. Svaka ekipa sa nama igra iznad svojih mogućnosti, a Partizan mora da u tom ritmu bude svako kolo.

Saigrači te zovu Čaki. Odakle nadimak potiče?

− Nadimak sam dobio još u osnovnoj školi. Tada je bila popularna serija Mješoviti brak u kojem je jednu od glavnih uloga imao glumac Viktor Savić koji je tumačio lik fudbalera Bobana Čančara. Kako mi je ime Slobodan, a nadimak mi je u to vreme bio Boban, drug me jednom prozvao po liku iz serije Čaki što je ostalo i do danas − otkriva Urošević

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter