10
Domaći fudbal

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

HOTSPORT UGAO: Novi obris Crvene zvezde, verujete li u tim bez Kange i Boaćija? (ANKETA)

Objavljeno: 28.02.18 u 11:25

Prelazni rok za Crvenu zvezdu je definitivno završen, a navijače muči to kako će tim izgledati bez dva veoma važna šrafa koja su bila oslonac na putu ka evropskom snu.

U profesionalnom sportu novac je na prvom mestu. Nažalost, u Srbiji ga nema, te klubovi preživljavaju prodajom igrača. Tako je i sa Crvenom zvezdom, koja je posle 25 godina prezimila u Evropi, ali to nije bilo dovoljno kako bi se preživelo da juna. Zbog toga je moralo da se prodaje, otišla su dva igrača, novac je zarađen (6,7 miliona evra), ali se sada postavlja pitanje kako bez dve veoma važne arterije ‘crveno-belog srca’.

Stadion ‘Rajko Mitić’ napustili su ‘mozak tima’ Gelor Kanga (milion evra Sparta Prag) i Ričmond Boaći (5,7 miliona ĐAngsu) ‘prva puška’ kluba, koja je postigla 39 golova sa sezonu i po u crveno-belom dresu. Sada se navijači pitaju kako bez dvojice sjajnih stranaca…

Po prvim obrisima prolećnog dela sezone – teško! Trener Vladan Milojević je prvo ostao bez Gelora Kange, protiv CSKA pokušao je da ga nadomesti Nenadom Krstičićem, ali se videlo da sjajnom vezisti više leži defanzivnija uloga od one u Beogradu i Moskvi gde je bio bliži golu protivnika. Nešto bolja opcija bio je Nenad Milijaš u Subotici, ali je pitanje koliko kapiten može u ovim godinama.

Povreda Ričmonda Boaćija na pripremama u Truskoj bila je samo uvertira njgovog odlaska u Đangsu. Šansu je dobio Aleksandar Pešić, prvi strelac Superlige, koji je trenutno u dosta lošijoj formi nego jesenas, što je pokazao u Moskvi. Ipak, možda će lepšim vremenom i mladi napadač podići formu i Zvezdi doneti potrebne golove u borbi za šampionsku krunu i Kup. Kao alternativa tu su Muhamed Ben (mada ne blista na početku), ali i mladi Dejan Joveljić koji čeka svojih pet minuta.

Nije tu kraj, ugovore sa crveno-belima nisu produžili Damjan Le Talek i Mičel Donald, te kako je i najavljeno, a viđeno u Subotici, sve će manje igrati. To su još dva važna šrafa ispala iz mašince Crvene zvezde. Novi obris lidera srpskog šampionata je tu, a mi pitamo da li Delije veruju u njega…

Da li Crvena zvezda može bez igrača tipa Boaćija i Kange?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

 

 

0
0

10 Komentara

  1. Vidi se kao iz aviona da je Zvezda napravila još jedan transfer promašaj ovoga puta sa tamo nekim Benom, igračem sa Komorskih ostrva. Ta Komorska ostrva su na nivou reprezentacija Vatikana, Uskršnjih ostrva, Nepala i Butana. Stvarno elita! I sada će ovaj „kapitalac“ imati zagarantovano mesto u timu Zvezde, a naši mladi i talentovani igrači Joveljić, Adžić,i ili Veljko Nikolić neće nikada dobijati šansu pored ovog „znalca“ koji je doveden kao rezerva sa tribina stadiona Olimpijakosa! Odnosno Joveljić, Adžić ili Veljko Nikolić će dobiti šansu, na svakoj petoj utakmici Zvezde, u trajanju od 2-3 minuta u zaustavnom vremenu. Tako će sve biti dok Zvezdu budu vodili ovi genijalni vizionari!

    0
    0
    Odgovori
  2. Kanga i Boaći su nebitni u celoj ovoj priči, jer se radi o prosečnim igračima, koji će već posle nekoliko kola zauzeti svoja prava mesta u svojim novim klubovima, odnosno biće na klupi! To je njihov pravi domet, jer ni jedan ni drugi nemaju ono osnovno u fudbalu za napadače – a to su dribling i brzina! Ovde se radi o nečem drugom! Za vreme utakmica u grupnoj fazi lige Evrope, lako je bilo uočiti da Zvezda nema rešenje za mesto centarlnog veznog, i pored Kange koji je igrao i ostavio loš utisak a takođe rešenje nije bio ni Boaći na mestu centarfora, jer je u 6 utakmica grupne faze (540 minuta) postigao samo 1 gol, bez ijedne asistencije, odnosno Boaći daje gol na svake 540 minuta. I umesto da ovaj nesposobni menadžment Zvezde ove zime dovede trenutno dva najbolja igrača u Super ligi, Mileta Savkovića, iz Spartaka, i Aleksu Vukanovića, iz Napretka, oni su se celo vreme bavili licitacijom oko neuspešne prodaje Boaćija. Loše odrađeni prelazni rok je jedan od razloga ispadanja od CSKA! Ovi veleumovi iz zvezdinog menadžmenta nisu još odgovarali za gubitak prošlogodišnjeg kupa i prvenstva.

    0
    0
    Odgovori
      • „Nešo“ majstore, priseti se kada si na utakmici Zvezde video da Kanga i Boaći predriblaju protivnika, u situaciji „1 na 1“, i krenu prema golu?! Molim te, reci mi tu utakmice poimenice, ja sam naivan! „Nešo“ unapred sam ti zahvalan!

        0
        0
        Odgovori
  3. Ako se prokocka ova prednost onda zaista glupo je ista pricati, po vrh toga zato sto komsije igraju ocajno bar do sada….Na leto pod obavezno treba dovesti plejmekera i spica !

    0
    0
    Odgovori
  4. Po kom kriterijumu napišete ovakav tekst,da imate i malo časti i mozga priznali bi da zvezda ima ekipu kojoj za naše uslove ne može da parira ni jedna ekipa iz prvenstva!!! Pametnom dovoljno,a vi spin novinari valjda nemate o čemu da pišete ili vam to neko drugi piše a vi samo plasirate….

    0
    0
    Odgovori
    • Posle Zemuna i Mladosti nebi trebali da izlazite iz kuće…..komedija je karakteristika tvog malog kluba a i navijači su još veća komedija…ti si čist primer toga…poz

      0
      0
      Odgovori
    • Pa kakav si ti to čovek? Ovaj tvoj komentar manje govori o Zvezdi a više o tebi. Zar ne znaš nešto pošteno da kažeš a ne samo da kmečiš?

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter