0
Dejvis kup

AS BARSELONE PRODRMAO ‘BELI SPORT’: Teniski svet protiv Đerara Pikea!

Objavljeno: 28.02.18 u 18:52

Kritikama na račun španskog asa priključio se i Bogdan Obradović.

Teniski svet propisno je uzdrman najavom da će se umesto Dejvis kupa ubuduće igrati Svetsko prvenstvo u tenisu, a sve to u organizaciji investicione grupe ‘Kosmos’ čiji je osnivač i prvi čovek Đerar Pike.

Štoper Barselone je, prema nekim najavama i uz podršku Novaka Đokovića, uticao na to da se ovo takmičenje igra samo jednom godišnje u terminu najverovatnije u novembru.

To nije naišlo na odobravanje mnogih ljudi iz ‘belog sporta’, pa i Bogdana Obradovića koji je kritikovao Pikea u izjavi datoj ‘Kuriru’.

– Drago mi je što je i Novak tu, jer on je čovek koji je podigao nivo tenisa i mnogo učinio za njegov razvoj u svetu, ali je čudno da sada glavnu reč vodi nekakav fudbaler – pita se Obradović.

– Očigledno da je glavni interes tog investicionog fonda profit, a čini mi se da je to i u planu ATP i ITF, pa se plašim se da rešenja koja predlažu neće mnogo doprineti, iako je jasno da će takav sistem biti atraktivniji, ali na kratke staze.

– Ali ne treba zaboraviti na internacionalizaciju tenisa, baš preko Dejvis kupa, gde su do izražaja dolazili i slabije rangirani teniseri, pa i reprezentacije. Dejvis kup je umeo da spoji izuzetno zanimljive parove, kao što smo mi igrali protiv Indije – istakao je Obradović.

Njemu su se u kritikama na račun Pikea pridružili mnogi teniski bivši i sadašnji asovi, poput Janika Noe, selektora Dejvis kup reprezentacije Francuske, kao i Ameli Morezmo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter