0
Dejvis kup

ZBOGOM DEJVIS KUPU: Đerar Pike uvodi revolucionarnu promenu u svetu tenisa

Objavljeno: 26.02.18 u 16:46

Fudbaler Barselone rešio je da kao investitor uđe u svet tenisa, ali i unese velike promene kada je u pitanju nadmetanje nacionalnih selekcija u ovom sportu.

Investiciona kompanija „Kosmos“ čiji je osnivač i predsednik Đerar Pike, odlučila je da uloži velika novčana sredstva u „beli sport“ (tri milijarde dolara u narednih 25 godina), pod okriljem Međunarodne teniske federacije (ITF).

Jedna od prvih promena koje je ova kompanija doneti u svet tenisa jeste zamena Dejvis kupa, novim takmičenjem, Svetskim prvenstvom a ovaj predlog već je prihvaćen od strane ITF-a.

Novo takmičenje će se održavati na kraju sezone, u novembru mesecu, kada se obično održava finala Dejvih kupa, a na njemu će učestvovati 18 najboljih selekcija, koje će se takmćiti tokom tri nedelje.

Direktno učešće na teniskom „Mondijalu“, koje bi trebalo da startuje 2019. godine, uzeće 16 reprezentacija iz Svetske grupe, a još dve reprezentacije će biti naknadno određene.

Ova revolucionarna promena je vrlo izvesna i očekuje se da sukoro bude odobrena od strane Generalne skupštine ITF-a.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter