0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

KOPITOVIĆ: Što ne zaustavimo mi igrači, tu je Kirovski

Objavljeno: 26.02.18 u 12:10

Fudbaleri Čukaričkog odigrali su u subotu 0:0 sa Radnikom, a trener našeg tima Nenad Lalatović je u Surdulici izveo krajnje neobičnu postavu.

Neobičnu, jer je na poziciji zadnjeg veznog delovao standardni štoper Čuke Boris Kopitović. I dobro je odradio posao, iako je na zvaničnim mečevima prvi put zaigrao ispred defanzivaca.

– Uigravao me je šef na pripremama na tom mestu, ali je činjenica da sam u Surdulici zvanično „debitovao“ kao zadnji vezni. Zadovoljan sam kako sam se snašao i to je veliki plus za mene u nastavku karijere – rekao je Kopitović, a zatim se osvrnuo na samu utakmicu:

– Ispred sebe smo imali i teškog protivnika, ali i težak teren. I Radnik i mi smo imali neke šanse, falilo je samo malo sreće i koncentracije da pogodimo. Žalimo za pobedom, mnogo bi nam značila u trci za Evropu.

Upravo je Kopitović imao jednu od prilika u drugom poluvremenu.

– Šteta što nije ušla. Okrznula je protivničkog igrača. Dovoljno za korner, ali ne i za gol.

Naš štoper je ove sezone već postigao dva pogotka, ali se često nalazio u blizini lopte koju je neko drugi pre njega ubacivao u mrežu. Njuh za golove je očigledno prisutan.

– Ne znam kako da definišem taj njuh. Previše gledam Mesija, verovatno zbog toga – kroz osmeh je dodao Kopitović, a zatim poručio:

– Biće još golova.

Jedan od ta dva pomenuta gola postigao je protiv Bačke u prvom delu sezone, a upravo je ekipa iz Bačke Palanke naredni rival Čukaričkog u sredu (15.00 časova). Podsetimo, naš tim je tada slavio sa 3:2, a prva dva gola smo postigli na samom početku meča – u prvih 180 sekundi.

– To mi je najlepši početak utakmice u karijeri. Nadam se sličnom startu opet, ali ne smemo zaboraviti da je Bačka kvalitetna ekipa – rekao je Kopitović i osvrnuo se na sjajne igre odbrane Čuke koja je druga u Super ligi po broju primljenih golova (18):

– Ja sam zadovoljan igrom čitave ekipe, ne samo odbrane. Podatak da smo na 50 odsto utakmica sačuvali mrežu samo me dodatno motiviše. I mene, ali i sve ostale. I kada „zaškripimo“ mi pozadi, tu je Kira hobotnica (Aleksandar Kirovski prim.aut.)

Kopitović je na kraju dodao i to da nije iznenađen rezultatima u prošlom kolu, odnosno činjenicom da je od ekipa koje se bore za Evropu samo Voždovac osvojio tri boda.

– Naravno da nisam iznenađen. Liga je takva da svako svakoga može da pobedi i trka za Evropu će stvarno biti neizvesna do samog kraja – rekao je naš štoper.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter