1
Domaći fudbal

MILAN OBRADOVIĆ: Evo šta nam je Arkan govorio, Ceca je ulagala svoj novac…

Objavljeno: 24.02.18 u 23:39

Bivši fudbaler Obilića, a sada trener Milan Obradović govorio je za ruske medije o Željku Ražnatoviću Arkanu.

Milan Obradović je kao mladi fudbaler bio deo šampionske generacije Obilića. Kasnije je nosio dres moskovske Lokomotive, a onda Borusije Menhengladbah, Radničkog, Metalista, Partizana i OFK Beograda. Sada je selektor omladinaca Srbije. Za ruske medije pričao je o predsedniku šampionskog Obilića Željku Ražnatoviću Arkanu.

– Njegova kancelarija je bila na stadionu. Sve što je imao dao je klubu, a imao je mnogo. Zauzvrat je tražio od igrača da budu profesionalci – „nemate mnogo vremena da zaradite novac za vaše porodice. Ne budite budale. Ne traćite te godine“.

On je potvrdio da je veliku ulogu u vođenju kluba imala i Arkanova supruga Svetlana Ceca Ražantaović.

– Njegova supruga Ceca, simpatična i vesela žena, bi nas zvala uveče u pola 10 i pitala da li gledamo taj i taj film. Tako je proveravao da li je svaki igrač zaspao. Znao je sve šta se događa u klubu. Posle poraza je bio veoma ljut, ali posle uspešnih utakmica nas je bogato nagrađivao.

Milan Obradović je otkrio i koliko je novca tada zarađivao na Vračaru.

– Oko 1.000 nemačkih maraka. Moja prva mesečna plata bila je oko 300 maraka. Moja majka je radila u vrtiću, a otac u IBM-u i primao je tu istu sumu. Ja sam imao 18 godina i za mene je to bio ogroman novac. Odmah sam sebi kupio cipele i popularne farmerke. Sve ostalo bilo je za hranu.

Selektor omladinaca Srbije je istakao da se klub ugasio 2003. godine, jer Ceca nije uspela da pronađe finansije u teškoj ekonomskoj krizi.

– Željko je želeo da pokaže Partizanu i Crvenoj zvezdi da može da se takmiči sa njima. Kada je 2000. godine ubijen, njegova supruga je postala predsednik Obilića. Bila je toliko zabrinuta za poslove njenog supruga da je plakala posle svakog poraza. Ona je bila specifičan lider za Srbiju, mogla je prosto da sedi sa igračima u restoranu, da razgovara sa nama, puši i pije pivo. Ceca je posle Željkove smrti nekoliko godina održavala Obilić na visokom nivou. Uložila je puno ličnog novca u klub. Međutim, 2003. godine u Srbiji je nastala kriza i za Cecu je bilo teško da obezbedi finansije. Ona je izdržala koliko je mogla, ali niko nije želeo da joj pomogne – zaključio je Obradović.

0
0

1 Komentara

  1. A što ne napišete kako je prefinjeni Arkan šamarao sudije u poluvremenu, pretio im rečima „da mi sutra moramo da pobedimo, inače…. “ I napišite nešto kako je Obilić i stizao do pobeda i postao šampion te godine!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter