0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

PRIPREME U PUNOM JEKU: Zvezda već smatra da je šampion?

Objavljeno: 24.02.18 u 19:42

Kako inače drugačije protumačiti izjavu pomoćnog trenera Crvene zvezde Milana Kosanovića.

Crvena zvezda ima devet bodova više u odnosu na Partizan, a iako je do kraja šampionata ostalo još mnogo utakmica, u Ljutice Bogdana već smatraju da će postati šampioni i spremaju se za ono što ih čeka nakon toga.

To je potvrdio Milan Kosanović, pomoćnik Vladana Milojevića, koji je u izjavi za klupski sajt već najavio da će crveno-beli igrati kvalifikacije za Ligu šampiona.

– Naš najveći nedostatak je to što nemamo iskustvo igranja ovakvih utakmica, pa dozvolimo sebi da nam padne koncentracija u poslednjim trenucima poluvremena. Poradićemo na tome da agresivno privodimo kraju svaku utakmicu, jer će na to biti potrebno već na leto kada budemo igrali kvalifikacije za Ligu šampiona. To sve ide iz kontinuiteta učešća u evropskim takmičenjima, jer u domaćem prvenstvu čak i mali pad koncentracije može da prođe nekažnjeno, ali u Evropi ne – rekao je Kosanović za sajt Crvene zvezde.

Analizirajući dvomeč protiv CSKA, naglasio je šta je uticalo na krajnji poraz i šta je to što bi srpski igrači trebalo da promene kada se sa Superlige prebace na evro scenu.

– Ruski igrači se mnogo češće i lakše odlučuju na udarac, nego naši i to je glavna boljka domaćeg fudbala. Naši fudbaleri često kada se nađu u zoni šuta razvodne napad tako što šalju loptu na stranu. Taj segment može da bude presudan, jer se pokazalo na utakmici sa moskovskom ekipom da je upravo jedan udarac rešio utakmicu. Mislim da smo mogli više puta da šutnemo na gol, a sve to ide od nekih navika koje stičemo kroz igranje Superlige i koje bi trebalo da ispravimo u  narednom periodu – istakao je Milan Kosanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter