2
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

ĐUKIĆ PRED REVANŠ U PLZENJU: Očekujem lep fudbal, nadam se našoj pobedi! (FOTO)

Objavljeno: 21.02.18 u 19:27

Fudbaleri Partizana sutra u Plzenju igraju revanš meč šesnaestine finala Lige Evrope, protiv domaće Viktorije.

Budući da je prvi meč u Beogradu završen rezultatom 1:1, crno-beli u uzvratnom susretu imaju imperativ da postignu barem jedan pogodak ne bi li se domogli osmine finala.

Trener srpskog šampiona, Miroslav Đukić, smatra da ovakva situacija obećava dobru utakmicu i veliku borbu u Češkoj.

-Svi smo svesni važnosti utakmice, videli smo u prvih 90 minuta da nas čeka težak protivnik. Svesni smo da ne možemo ds kalkulišemo, da moramo da idemo na gol. Sasvim sigurno to će učiniti i oni, jer kod kuće uvek idu na pobedu. Obe ekipe su veoma ofanzivne, imaju pobednički mentalite i to obećava dobru utakmicu. Videcemo lep fudbal i nadam se nasoj pobedi- rekao je Đukić na konferenciji za medije pred utakmicu u Plzenju.

Najveća opasnot Partizanu svakako preti od korpulentnog napadača Viktorije, Mihala Krmenčika, koji je ubeldjivo najefikasniji igrač češkog šampiona.

– Krmenčik je odlican igrač koji dominira u igri glavom, pravi gol igrač, dobro ide na bočne lopte i veoma je opasan- rekao je trener crno-belih, koji je na pitanje novinara da protivničkog napadača uporedi sa Tavambom odgovorio šaljivo:

-To su dva razlicita tipa igrača, ne bih govorio ko je u prednosti. Oba igrača su korisna u svojim ekipama i ne bih ih na taj način poredio. Jeste li vi možda Krmenčikov menadžer kad me toliko ispitujete za njega- kroz osmeh je poručio Đukić.

Na konstataciju novinara da su Suma i Tošić imali veliki posed lopte u prvom meču i da li će je se sutra ranije oslobađati, šef struke crno-belih je odgovorio sledeće:

-Utakmica u Beogradu je donela nama posed lopte, želimo to i sutra. Ali moramo da budemo kompaktni nazad. Sutra nas očekuje kompleksna utakmica, veoma teška, obe ekipe ce ići po pobedu. Zato je bitno da odbrana bude na visini zadatka- rekao je Đukić.

Vezista Partizana, Saša Zdjelar, zbog povrede nije mogao da pomogne svojim saigračima na utamici u Beogradu, ali je spreman da sutra sa saigračima napravi novi podvig u Evropi.

-Jako bitan meč, mozda i najbitniji u koju igram za mojih 22 godine. Oni su se u prvoj utakmici pokazali kao tvrda ekipa, ali smatram da smo bili bolji i da smo dominirali. Nezasluženo smo dobili isključenje i to nas je omelo da u finišu nešto pokušamo. Mi smo Partizan i sutra idemo na pobedu i prolaz u osminu finala-, rekao je Zdjelar.

Utakmica između Partizana i Viktorije na programu je sutra od 19 časova.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter