0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

ANEGDOTA ZA PAMĆENJE LEGENDE CRVENE ZVEZDE: Šekularac pričom o načinu na koji je ‘kaznio’ oca naterao publici suze na oči!

Objavljeno: 17.02.18 u 00:05

Dragoslav Šekularac je bez ikakve dileme bio jedan od najboljih fudbalera u istoriji jugoslovenskog i srpskog fudbala, a popularni Šeki i danas pokazuje duh koji ga je svojevremeno načinio drugom Zvezdinom zvezdom.

Šekularac je tokom gostovanja u emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ ispričao veoma interesantnu anegdotu iz vremena kada je nosio crveno-beli dres.

Naime, njemu je otac branio da igra fudbal jer je, po sopstvenom priznanju, „kao dečak mrzeo školu i po ceo dan bio na fudbalskom terenu“.

No, zahvaljujući treneru pionira, čika Mitketu (Dimitrije Milojević, prim. aut), Šekularac je ipak uspeo da postane fudbaler:

Mene prvo nisu primili u Zvezdu, pošto sam bio mali, iako sam bio bolji od svih tamo. Imao sam mnogo sreće da je u Zvezdi tad bio trener po imenu čika Mitke. On je došao u Drugu mušku gimnaziju da me gleda, doveo me u Zvezdu, poslao iza gola da skupljam lopte… Ništa nisam znao levom nogom, pa mi je šest meseci zabranio da radim bilo šta desnom… Naučio me mnogo stvari, da nije bilo njega, ja ne bih postao igrač, i moja sreća je bila jer je u Zvezdi bio jedan fenomenalan čovek u pionirskom timu.

A kada je konačno postao igrač, usledila je „surova osveta“ prema tati Bogosavu:

Kad sam počeo da igram, rekao sam tati „Je l’ hoćeš da me gledaš? Idi sad, kupi kartu“, i kad god me je gledao morao je da kupi kartu, otkrio je legendarni Šekularac i izazvao burne aplauze i smeh u publici.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter