0
Evropske lige

FOTO: Liverpool FC

MONĆI SE PRAVDA: Prodaja Salaha je jednostavno bila neophodna

Objavljeno: 15.02.18 u 15:48

Sportski direktor Rome rekao je da je klub mogao da dobije više novca od Liverpula za transfer fudbalera Mohameda Salaha, ali da nije mogao da čeka i da je morao da proda egipatskog napadača.

Salah je ove sezone jedan od najboljih igrača Premijer lige, a u svim takmičenjima postigao je 30 golova.

Roma ga je letos prodala Liverpulu za 42 miliona evra, a uz bonuse transfer bi mogao da dostigne i 50 miliona, a mnogi smatraju da je italijanski klub mogao da „izvuče“ više novca.

Letos je ostvaren najveći transfer u istoriji fudbala, pošto je Nejmar za 222 miliona evra iz Barselone prešao u Pari Sen Žeremen.

-U tom trenutku smo morali da ga prodamo i to je bila važna opcija. Transferi Nejmara i Kilijana Mbapea su promenili tržište, ali nama je tada bilo neophodno da prodamo Salaha. Mislim da smo mogli da dobijemo više, ali posle tog transfera mogli smo da napravimo odredjene korake-, rekao je Monči za „Skaj Italija“.

On je dodao da je po njegovom dolasku u klub ponuda Liverpula za Salaha iznosila 32 miliona evra, uz dodatnih tri miliona evra bonusa.

-U današnjem fudbalu igrači odlaze tamo gde žele. Brojke su važne, pošto je sve ovo biznis, ali navijači se ne mogu kupiti. U moje vreme u Sevilji ljudi su računali koliko trofeja imaš, a to sada nedostaje Romi. Savršeno dobro razumem navijače, znam da ne žele da pričaju o brojkama, samo žele pobede, ali to je moj posao-, naveo je Monći.

Sportski direktor rimskog kluba rekao je da uprava mora da izgradi klub koji će konstantno pobedjivati.

-Navijači ne žele obećanja, oni žele rezultate-, naveo je bivši golman Sevilje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter