0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

‘UZOR ĆE NAM BITI BARSA’: Igor Matić novi direktor omladinske škole Čukaričkog

Objavljeno: 14.02.18 u 14:51

Fudbalski klub Čukarički ima novog direktora omladinske škole, u pitanju je nekadašnji kapiten kluba sa Banovog brda, Igor Matić, koji je na ovoj poziciji zamenio Nikolu Trbovića.

Trbović je funkciju direktora omladinske škole obavljao od maja 2016. godine, a u narednim danima će se razgovarati o tom hoće li ostati u klubu ili će ugovor biti raskinut.

Saradnja sa Matićem dogovorena je do leta, kada će se ponovo ‘sesti za sto’ i videti da li nekadašnjem kapitenu našeg kluba odgovara nova uloga.

– Ovo je za mene jedna velika čast i zadovoljstvo, ali i obaveza. Zahvalio bih se gazdi Draganu Obradoviću, sportskom direktoru Vladimiru Matijaševiću i potpredsedniku Nenadu Mirosavljeviću na tome što su mi omogućili da obavljam ovu dužnost. Takođe, zahvalio bih se i mom prethodniku Nikoli Trboviću koji je školu ostavio na jednom dobrom nivou – rekao je Matić za sajt kluba.

Novi direktor ne krije da dosta posla, ipak, predstoji u narednom periodu.

– Dosta sam upućen u stanje u školi. Trebalo bi malo zasukati rukave, jer imamo dosta potencijala koji bi trebalo iskoristiti. Smatraću se uspešnim direktorom ukoliko što više igrača ubacimo u prvi tim, a zatim napravimo i inostrani aganžman.

– Pravljenje igrača je jedini ispravan put. Znamo kakva je situacija u srpskom fudbalu i da, nažalost, od prodaje igrača mora da se živi. Ipak, moramo da budemo oprezni. Iz igračke karijere znam da je prelazak iz omladinske selekcije u prvi tim uvek nezgodan i dosta dece se tu negde izgubi. Upravo zbog toga moramo da pazimo i da imamo jasan plan i strategiju. Po meni, omladinska škola bi trebala da bude ogledalo kluba. Da budemo prepoznatljivi kao klub po tim stvarima i da nam veliki evropski klubovi budu uzor. Kao, na primer, Barselona.

Osvrnuo se Matić i na pripreme omladinskog tima na Kipru.

– Još jednom se ideja o odlasku omladinaca sa prvim timom na pripreme pokazala kao sjajna. Odmerili smo snagu sa velikim klubovima i to će biti sjajno iskustvo za tu decu. Imamo tu nekoliko velikih potencijala u generaciji 1999. i 2000. Samo bi trebalo da budemo pametni i strpljivi. Da ih ne „guramo u vatru“, da sačekamo pravo vreme i siguran sam da će biti pravi pogodak za klub – rekao je, sada već, novi direktor omladinske selekcije Čuke.

Novina je i to da se u klub vratio Zoran Popović. Popović je nekadašnji trener Čukaričkog koji je poslednji aganžman imao u Valeti sa Malte. Reč je o iskusnom stručnjaku koji je letos sa Valetom bio blizu podviga i izbacivanja Utrehta iz kvalifikacija za Ligu Evrope.

Popović će nadgledati rad svih selekcija i biti spona između omladinskog i prvog tima.

– Veoma mi je drago što je Popović tu. Ima ogromno iskustvo, pogotovo u omladinskoj selekciji čiji je i direktor svojevremeno bio. Ubeđen sam da će mi biti od velike pomoći – zaključio je Matić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter