0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

EKSKLUZIVNO ZA HOTSPORT: Miodrag Božović za naš portal o CSKA i šta je najvažnije za Crvenu zvezdu

Objavljeno: 13.02.18 u 15:59

Bivši trener Crvene zvezde Miodrag Božović ekskluzivno za HotSport otkrio je šta bi moglo da bude presudno na večerašnjem meču.

Svaka ekipa ima slabosti, a najvažnije je napraviti dobru strategiju u duelu sa „Armejcima“ iz Moskve. Miodrag Božović je jesenas u Tuli sa autsajderom Arsenalom nadigrao CSKA (1:0), a bivši kormilar i rekorder sa Crvenom zvezdom očekuje šahovsku partiju sa obe strane.

– Aduti će biti sakriveni, ali važan je „džoker iz rukava“. Mislim da Zvezda ima u svojim redovima potencijal da pobedi. Bitno je sačuvati Borjanovu mrežu, i ako bude remi nek bude bez golova, rekao je Božović za HotSport.

Odluku donose dueli na sredini terena:

Tu ne bi smelo da se dozvoli da imaju veliku prednost. Znaju da „guše“ loptu, da odigraju dosta pasova kako bi uspavali rivala, pa onda daju pas iza leđa odbrani za Vitinja. Sada je tu i Musa, dodatna opasnost, ali u duelima ne sme da bude štednje, mora Zvezda da ide da ih dobije.

Važno je i da odbrana bude smirena:

Moraju da budu blizu igrača, da im ne daju da se u prijemu okrenu licem ka golu, i da uvek postoji pomoć na strani. Bokovi moraju da se zatvore, bez faulova za centaršuteve jer su moćni u skoku.

U napadu je jasno – bez srljanja:

– Ne sme se grešiti sa dodavanjima. Majstori su za kontre, a olakšavajuće je to što nisu u formi. Imaju iskustva, kvalitet, mada im neće biti svejedno pred punim tribinama.

Božović je istakao da igrači Zvezde moraju da pokušaju šutevima iz daleka:

– Teren je klizav, a ako se ukaže šansa neko iz drugog plana može da pokuša da pogodi. Minimalac bi bio pravi temelj za revanš.

A kao moguću „prevagu“ Božović posebno ističe…

– Kolektiv mora da bude perfektan, a pored Bena, Pešića, tu je i Boaći, ako bude igrao. Gledao sam Zvezdu protiv Zenita, delovala je dobor, samo ponavljam, nema srljanja, partija kao protiv Kelna može da donese dosta, zaključio je popularni Grof.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter