0
Evropske lige

FOTO: Twitter screenshot

KONTE: Katastrofalno ubeđujem klub oko kupovine igrača

Objavljeno: 12.02.18 u 14:11

Trener fudbalera Čelsija Antonio Konte rekao je danas da „katastrofalno“ obavlja svoj posao kada je u pitanju ubedjivanje članova uprave o kupovini novih igrača. Konte je u više navrata kritikovao politiku kluba vezano za januarski prelazni rok i nagovestio da se on ne pita mnogo prilikom transfera. Skaj je prošlog meseca preneo da su u Čelsiju ljuti na Kontea zbog takvih izjava, ali i zbog loših igara i rezultata ekipe.

Aktuelni šampion Premijer lige je peti na tabeli posle dva uzastopna poraza od Bornmuta i Votforda i zaostaje 22 boda za vodećim Mančester sitijem.

Upitan da li može da pojača ekipu, Konte je odgovorio: „Ne znam“.

– Prema iskustvu, najbolje rezultate sam napravio sa igračima sa kojima sam morao da radim. Ja im pomažem da napreduju. To je moj zadatak i u tome sam veoma dobar. Ali, mislim da sam katastrofalan u ubedjivanju kluba oko kupovine igrača. Mislim da u tom smislu moram mnogo da se popravim, rekao je Konte za Skaj.

Italijanski trener dodao je da mora mnogo da nauči od drugih trenera kako ubediti klub da kupuje igrače.

– Moram više da razgovaram sa trenerima koji su veoma, veoma dobri u ubedjivanju klubova da potroše novac na kupovinu vrhunskih igrača, naveo je Konte.

Španski mediji preneli su da će bivši trener Barselone Luis Enrike zameniti Kontea na klupi Čelsija, ali da londonski klub nije kontaktirao nijednog kandidata.

– Razgovarali smo, on je dobra osoba. Divim se Luisu Enrikeu, on je fantastičan trener. Sa Barselonom je dostigao ciljeve, kao i sa Romom. Njihove ekipe su dobro organizovane. O njemu mogu samo lepo da pričam, kao čoveku i treneru, rekao je bivši trener Juventusa i italijanske reprezentacije.

– Radimo ovaj posao, on nije težak, i moramo da shvatimo da se situacija može promeniti. Klub može da donese drugačije odluke, kao i ja. Nisam ljubomoran na druge trenere, nikome ne zavidim. Svi znaju svoj posao, poštujem moje kolege, dodao je Konte.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter