0
Evropske lige

KONTEOVA PORUKA UPRAVI ČELSIJA: Nemojte biti glupi…

Objavljeno: 11.02.18 u 11:53

Nakon dva vezana neuspeha „plavaca“ u Premijer ligi, „ostrvski“ mediji su počeli da dovode u pitanje status italijanskog stručnjaka na „Stamford Bridžu“.

Porazi od Bornmuta i Votforda pokrenuli su priče o mogućoj smeni Antonija Kontea, koji je tokom prošle sezone sigurno ekipu doveo do titule prvaka Engleske.

„Ostrvski“ mediji pokrenuli su špekulacije da bi italijanskog stručnjaka na klupi Čelsija mogao da zameni Luis Enrike, a Konte je na ove priče izneo svoje viđenje situacije.

-Ne nastavljate saradnju sa trenerom zbog činjenice da li je osvojio nešto u jednoj sezoni ili nije, već zato što verujete u njega i njegovu viziju. Na tome bazirate budućnost. Nije samo stvar u osvajanju trofeja, jer to nije lako. Nikako. Pogotovo u Engleskoj. Možete da osvojite trofej ali, opet, klubu to može da bude nedovoljno i može da vas otpusti. Istovremeno, klub može i da vam ukaže poverenje i dozvoli da nastavite posao, bez obzira na neuspeh, kako biste izgradili nešto važno u budućnosti-, rekao je Konte.

On smatra da u situacijama poput ovih postoje dva načina ponašanja kluba, odnosno dva puta kojim oni mogu odlučiti da pođu.

-Postoje glup i inteligentan način. Cenim mišljenje drugih ljudi. Ako klub odluči da raskinemo ugovor, ne znam kada, to će biti zato što nisu zadovljni mojim radom. Kao što znate, moj ugovor ističe u junu 2019. i sa moje tačke gledišta postoji želja da ostanem i da radim za ovaj klub i sledeće godine-, istakao je Konte.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter