2
Domaći fudbal

Fudbal Super League Season 2017-2018 FK Partizan-Zimske Pripreme Beograd, 12.01.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

ZA ĐUKIĆA JE SEZONA VEĆ POČELA: Evo šta je ukazao igračima i zbog čega je izveo ‘prebijenog’ Pantića

Objavljeno: 08.02.18 u 19:15

Partizan je danas savladao Šahtjor iz Soligorska sa 2:1 u ‘generalnoj’ probi uoči početka prolećnog dela sezone i dvomeča sa Viktorijom Plzen u šesnaestini finala Lige Evrope.

– Veoma je bitna utakmica, generalka. Za nas je već počela sezona i ovo je bio ozbiljan meč. Drugačiji tip utakmice nego protiv Teplica. Šahtjor je ekipa koja nije mnogo pritiskala, ali je čekala da izađe u kontranapade. Nismo im to dozvolili. Ako bi trebalo da tražimo što treba da popravimo, onda je to realizacija. Da budemo efikasniji i konkretniji − rekao je trener crno-belih Miroslav Đukić novinarima posle meča na Kipru.

Istakao je da je vrlo važno to što se su zvaničan početak proleća ulazi sa pobedom.

– Veoma je bitno da uđeš u sezonu sa pobedničkim mentalitetom. Rekao sam danas igračima da moraju da se predstave kao pobednička ekipa – naglasio je Đukić.

Zbog povrede neposredno pred početak meča sa Šahtjorom, sa spiska igrača izostao je Saša Zdjelar.

− Preventivno smo odlučili da ne igra. Dobio je udarac na prošloj utakmici. Smetalo mu je pri šutiranju lopte. Rekli smo mu da ne igra ako oseti bol, nismo hteli da rizikujemo.

Na poluvremenu je igru napustio i Danilo Pantić, projektovani član startne postave, a Đukić je imao objašnjenje:

− Daču Pantića smo zamenili jer je tražio zamenu, dobio nekoliko udaraca, ali njemu je dobro da malo očvrsne. I Jevta je osetio bol, a on je pre dva dana igrao 90 minuta. Rekli smo mu da će podeliti utakmicu sa Radinom, oseća umor od prošle utakmice, ali morao je da igra jer Zdjelar nije mogao − zaključio je Đukić.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter