1
Evropske lige

UEFA PRESEKLA: Drakonska kazna za jednog od najboljih fudbalera u istoriji balkanskog fudbala i kraj legendarne karijere?

Objavljeno: 07.02.18 u 22:27

Iako su se navijači širom sveta nadali da će ovakav epilog biti izbegnut, čini se da je kraj pitanje dana.

Kada su pre pet meseci Dariju Srni u organizmu pronađeni tragovi zabranjene supstance (prema saznanjima hrvatskog Jutarnjeg, u pitanju je anabolički steroid), ljubitelji fudbala su se nadali da će istraga pokazati da je hrvatski reprezentativac i legenda Šahtjora iz Donjecka nevin.

Ipak, najnovija odluka UEFA da Srnino ime izbriše sa spiska igrača koji su u timu iz Donjecka prijavljeni za nastavak takmičenja u Ligi šampiona pokazuje da su čelnici evropske kuće fudbala bliži odluci da Hrvata suspenduju.

FOTO: UEFA screenshot

Kako je za ovaj „greh“ propisana kazna od četiri godine, koja neretko bude prepolovljena posle žalbe, utisak je da bi suspenzija, makar ona bila i na godinu dana, za šta su šanse minimalne, za (uskoro) 36-godišnjeg Srnu označila i kraj karijere.

I to na najgori, i čini se nezaslužen način, jer je Srna tokom boravka u timu iz Ukrajine stekao status legende.

FOTO: partizan.rs

Srna je tokom karijere nastupao za Hajduk iz Splita, iz kog je 2003. prešao u Šahtjor.

 

0
0

1 Komentara

  1. Srna mnogo mi je zao tebe i tvoje karijere sto se ovako zavrsila.Akko budes ostao u fudbalu zelum ti sve najbolje. Zvezdas iz amerike

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter