6
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DOBRA PROVERA ZA KRAJ: Zvezda uprkos porazu ostavila pozitivan utisak, Zenit kaznio grešku odbrane (VIDEO)

Objavljeno: 07.02.18 u 18:25

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su sa 1:0 od tima iz Sankt Peterburga, u poslednjoj proveri na pripremama u Antaliji.

Provera protiv drugoplasiranog tima ruskog šampionata poslužila je kao odlična provera za tim Vladana Milojevića, pred meč šesnaestine finala Lige Evrope sa moskovskim CSKA.

Crveno-beli su se u ovoj utakmici pokazali u dosta dobrom svetlu, stvoril više šansi od rivala, bili konkretniji, a da im je koncentracija u pojedinim situacijama bila na višem nivou meč bi vrlo verovatno završili barem neporaženi.

Utakmica u Antaliji je gotovo čitavim svojim tokom protekla u vrlo dobrom tempu, a na samom njenom otvaranju nešto su se bolje pokazao ruski tim, koji je je prvi veliku šansu stvorio u 13. minutu, a prosto je neverovatno šta je tada Zabalotni promašio sa svega pet metara.

Ipak deset minuta kasnije Zenit je došao do prednosti preko Erokina, koji je iskoristio lošu reakciju odbrane beogradskog tima, odnosno loše ispucavanje Donalda, koji je praktično asistirao protivničkom igraču.

Odmah posle pogotka usledio je odgovor Zvezde i to preko Bena, koji je udarcem glavom zapretio nakon dobrog centaršuta Stojkovića, a napadač iz Komora je odličnu šansu imao i u 40. minutu, ali je tada je ukaznenom prostoru loše prihvatio loptu koju je ka njemu uputio Rodić i prilika je otišla u nepovrat.

Početak drugog poluvremena u potpunosti je pripao našem timu, koji je u prva tri minuta opasno zapretio preko Krstičića, koji je za malo tukao pored gola sa ivice šesnaesterca, a dva minuta kasnije napadači crveno-belih su za malo kasnili na oštar centaršut Srnića kroz peterac.

Upravo je Slavoljub Srnić pravio najviše problema Zenitu u nastavku, stvorivši dve najbolje šanse za Zvezdu do kraja utakmice. Krilni napadač je najpre u 68. minutu uputio sjajnu loptu u prostor za Bena, koji u završnici ipak nije imao dovoljno koncentracije da donese svom timu poravnanje, a zatim je u 74. minutu  Srnić  i sam odlično šutira sa ivice kaznenog prostora, ali je njegov udarac golman ruskog tima prebacio preko prečke.

Poslednjih šetnaestak minuta utakmice doneli su nešto slabiji tempo, a u njemu je tim iz Sankt Peterburga uspeo da sačuva stečenu prednost.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Stojković (od 78. Gobeljić), Savić (od 78. Frimpong), Le Talek (od 70. Babić), Rodić (od 70. Hajdin) – Krstičić (od 78. Luka Ilić), Donald (od 70. Račić) – Ben (od 78. Adžić), Srnić (od 78. Milijaš), Radonjić (od 70. Pavkov) – Milić (od 46. Jovičić).

ZENIT: Lunev – Smoljnikov (od 63. Terentjev), Mevlja, Mamana, Krišito (od 83. Žirkov) – Kraneviter (od 63. Kuzajev), Paredes, Jerohin – Rigoni, Drijusi (od 81. Poloz), Zabolotnji

0
0

6 Komentara

  1. Posle generalne probe protiv Zenita, nisam uveren da možemo uraditi nešto dobro protiv CSKA. U prvom poluvremenu, odbrana je bila šuplja, naročito posle centaršuteva sa strane. Srednji red neprimetan. Razočarenje za mene su bili Srnić, Donald i „veliko pojačanje“ Ben! Još nisam primetio da je Ben napravio jedan jedini prodor a doveden je kao krilo! Nije bilo tempa u igri Zvezde! Sve je izgledalo nekako stihijski Ako u timu, protiv CSKA, budu Donald, Srnić i ovako loši Ben, ne piše nam se dobro! Mora to mnogo mnogo bolje!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter