0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

KRIVI SEBE: Da sam dao gol Bezbijeve bebe bile žive!

Objavljeno: 06.02.18 u 20:18

Legenda Crvene zvezde Dragoslav Šekularac prisetio se utakmice sa Mančester junajtedom u Beogradu i ‘okrivio’ sebe za tragediju.

– Utakmica je bila neverovatna, Mančester je vodio sa 3:0, a onda smo mi uspeli da izjednačimo i imali smo prilike za potpuni preokret. Najbolja šansa bila je moja, ma stopostotna! Ali, promašio sam i oni su se plasirali u polufinale – istakao je Dragoslav Šekularac za sajt Crvene zvezde.

Druga Zvezdina zvezda je istakla da je tada postigla gol, osam Bezbijevih beba bi bilo živo, to jest do tragedije ne bi došlo. Naime, Mančester je na Old Trafordu slavio sa 2:1, a da je Šeki postigao gol bilo bi 4:3 i igrala bi se ‘majstorica’.

– Oni se u tom slucaju ne bi vraćali kući iz Beograda… Ma, ko zna koliko puta sam sebi rekao: „E, Šeki, kud bre nisi bio bolji golgeter, svi ti momci bi ostali živi da si zatresao mrežu’.

Dragoslav Šekularac je govorio i o velikom prijateljstvu sa igračima Mančester junajteda i osećanjima koja gaji danas prema ‘crvenim đavolima’.

– Mi smo s njima ostvarili neverovatno prijateljstvo. Svi su bili prijatni i vaspitani, pravi engleski džentlmeni. Posle utakmice sam s Bobijem Čarltonom i nesrećnim Tomijem Tejlorom, koji je poginuo u tom kobnom avionu, izašao u „Metropol“ i proveo nezaboravno veče. Zbog te generacije celog života beskrajno poštujem Mančester junajted i dan-danas u kući nemam svoju fotografiju, ali čuvam uramljenu sliku tima koji je nestao tog 6. februara u Minhenu. Tuga… Eto šta ti je život – zaključio je Šekularac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter