1
Domaći fudbal

MANDARIĆ: Kao mali sam dolazio na utakmice Vojvodine

Objavljeno: 05.02.18 u 21:50

Vlasnik FK Olimpija Milan Mandarić izjavio je da je kao dete redovno dolazio na utakmice Vojvodine, koju je zavoleo zbog najvećih legendi “stare dame” Todora Veselinovića i Vujadina Boškova.

Fudbaleri Vojvodine danas su odigrali prijateljski meč protiv ekipe Olimpije iz Ljubljane u Beleku i, golom Stefana Cebare u poslednjem minutu, u uzbudljivoj završnici ostvarili pobedu rezultatom 3:2 (2:1). Današnji susret za oba tima bio je samo još jedna kvalitetna provera uoči nastavka sezone, ali je, s druge strane, za vlasnika FK Olimpija Milana Mandarića ova utakmica bila mnogo više od toga.

Čuveni srpski biznismen, bivši vlasnik engleskih fudbalskih klubova Portsmuta, Lester sitija i Šefild vensdeja, pre tri godine je kupio klub iz prestonice Slovenije i napravio od njega ozbiljan projekat, odnosno klub koji u svakom smislu sve više i više dostiže pravi evropski nivo. U intervjuu za zvanični sajt FK Vojvodina, ljubazni i učtivi Milan Mandarić ističe da je zadovoljan sa time kako se Olimpija razvija i konstantno napreduje.

Zadovoljan sam kako se sve odvija za sada, jer za mene je ovo bio projekat povratka Olimije u život, odnosno na nivo na kojem je nekada bila, s obzirom na to da je u prethodnih 20 godina bila u vrlo teškoj situaciji. Drago mi je zbog toga što smo već u mojoj prvoj godini uspeli da osvojimo prvenstvo, a evo, i sada smo pri vrhu tabele. Ja i svi oko mene imamo isti cilj i radimo mnogo, pa sve ide u dobrom pravcu. Fudbal je biznis, ali tu ima i emocija. Kada uspe da se napravi prava kombinacija između te dve stvari, onda je to ono pravo – kaže Mandarić.

Posle mnogo godina provedenih u engleskom fudbalu, sada je u ovom “našem”, balkanskom. Poređenja, kako kaže, praktično ni nema.

Ne, to se nikako ne može porediti, jer Engleska je nešto specijalno. Tamo sam otišao na dve-tri godine kako bih pomogao jednom klubu u čiju publiku sam se zaljubio, u njihovu lojalnost i način na koji vole svoj tim, a ostao sam 17 godina. To je zemlja u kojoj ljudi poštuju vaš rad i svaki uspeh koji napravite, a pogotovo ukoliko je to za njihov fudbalski klub, jer onda vam bukvalno ne daju da odete. Daju vam svu moguću podršku i poverenje, što je meni jako važno, pa sam zbog toga i ostao tamo toliko dugo i vodio tri kluba. Sva tri su bila u problemima, ali sam ih ostavio u mnogo boljem stanju od onoga u kojem sam ih zatekao – ističe Mandarić.

Međutim, kada su njegove emocije u pitanju, iako nikada nije bio njen predsednik, jedan klub je uvek smatrao svojim – Vojvodinu.

– Ovo je vrlo emotivno za mene i ne mogu da verujem da se ovaj meč igra 50 godina nakon što sam otišao iz Srbije. Kao dete, išao sam na utakmice Vojvodine i to vrlo često bez ulaznice, tako što sam preskakao ogradu na stadionu. Gledao sam Tozu Veselinovića, Vujadina Boškova i to je bilo nešto stvarno specijalno, pa mi je zbog toga i danas drago kada vidim da Vojvodina ostvaruje dobre rezultate. Mene već godinama pozivaju da preuzmem Zvezdu i Partizan, ali to sam odbio zato što ne vidim sebe u tim projektima i tom našem sistemu, koji nije u privatnim rukama. Jednostavno, ne možete imati odgovornost za nešto, ako nad nečim nemate i potpunu vlast. U Vojvodini sam imao mnogo prijatelja, ali nažalost, mnogo njih je već umrlo, poput Ilije Pantelića, Ivice Brzića… To je sve bilo moje društvo sa kojim sam se družio u vreme dok sam bio momak u Novom Sadu. To je moj grad, pa i dan-danas dođem često, jer nema ništa bez Novog Sada. Tamo su mi sahranjeni i otac i majka, a i još uvek imam dosta prijatelja sa kojima se vidim. Pre dva dana sam bio u Beogradu, pa sam iskoristio priliku da bar na sat vremena odem do Novog Sada. Našoj Vojvodini želim svaki uspeh – poručio je Mandarić.

0
0

1 Komentara

  1. Pa kupi Vossu, gosn, napavi od nje srpsku Celzi! Ulozi u stadion , u tim , odvedi je u LE, to je mnogo lakse iz Superlige Srbije nego iz Engleske ili bilo koje druge lige tzv Petice! Nije tacno da se ne moze uspesno voditi klub i zaraditi u srpskoj Superligi! Mislim da nema tog fudbalofila koji to ne bi pozdravio! Kupi Vossu, imas pare, majstore i radi kao Jovanovic iz CukeVreme je da se vratite u Srbiju i uradite nesto vredno i u njoj, u njenom fudbalu!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter