0
Evropske lige

‘SEDAM VELIČANSTVENIH’: Igrači koji su milione spiskali na ‘kocku’ (FOTO)

Objavljeno: 05.02.18 u 21:05

Običnim smrtnicima deluje da gotovo svi poznati fudbaleri vode dinamičan i uzbudljiv život. Imaju lepe supruge i devojke, vlasnici su skupocenih kuća i vila, voze najmodernije automobile…

Međutim, pojedinim igračima očigledno uzbuđenja  nije dovoljno na travnatom terenu tokom utakmica, pa su ga potražili na nekom drugom mestu.

Reč je o kockanju i to ih je prilično koštalo… Pojedini su uspeli da se zaustave pre nego što nije postalo prekasno, dok drugi nisu bili te “sreće”.

Na ‘ostrvu’ imamo primere igrača koji su imali velikih problema sa kockanjem, a branili su boje klubova iz Premijer lige poput Arsenala, Liverpula, Mančester Junajteda, Njukasla, Totenhema…

Majkl Čopra, bivši napadač Nukasla, Kardifa, Sanderlenda, Ipsviča i Blekpula, zbog kockanja je izgubio oko dva miliona funti. Kako bi otplatio dugove u jednom trenutku bio je prinuđen da igra za Ipsvič iako je bio povređen!

– Izgubio sam otprilike između 1,5 i 2 miliona funti na kockanje. Prva opklada je najgora opklada. Kako sam s godinama zarađivao više novca, počeo sam više da se kockam. Trošio sam na kocku i do 20.000 funti dnevno – tvrdi Čopra, prenose britanski mediji.

Pol Merson, bivši igrač Arsenala, Midlsbroa i Aston Vile, potpuno se odao porocima. On se nije zadovoljio samo kockanjem, već je pio je i drogirao se. Takav način života  ga je koštao čak sedam miliona funti!

– Stavljao sam novac na neke lude trke, ovde 60.000 funti, ovde 80.000. Moj sistem igre je bio da igram skoro sve što je u ponudi i stavljao sam novac na sve i svašta – rekao je fudbaler koji je čak 20 godina bio zavisnik od kocke.

Zavisnik od kockanja bio je i Ditmar Haman, nekadašnji fudbaler Bajern Minhena, Njukasla, Liverpula, Mančester Sitija…

– Jedne noći, “kenguri” su igrali sa Južnom Afrikom prijateljsku utakmicu. Australija me je oborila i tog ishoda se dobro sećam. To me je koštalo 288.400 funti.

Na njegovu sreću, Haman je prevazišao svoje probleme sa kockom pre nego što je bilo prekasno.

Bivši igrač Barselone, Monaka i Boltona Eidur Gudjonsen upao je u dugove od šest miliona funti zbog ovog poroka!

Andros Tausend, fudbaler Totenhema, Njukasla i Kristal Palasa je takođe platio danak neiskustvu. Neznanje i dosada nisu bili opravdani izgovori za kockanje u hotelskoj sobi, koje ga je koštalo 18.000 funti i četiri meseca karijere tokom 2013. godine.
Iako godišnje zarađivao blizu deset miliona funti, svojevremeno bankovni račun čuvenog bivšeg štopera Čelsija Džona Terija je nekoliko godina bio stalno u minusu. Ipak, u jednom momentu shvatio je da je to pogubno, pa je odlučio da prestane sa ovim opasnim porokom.

Ono što je Tausend najviše igrao je onlajn kazino. Kasnije je Velika Britanija pokušala da reguliše pravila u industriji onlajn kazina. Slično pokušavaju da urade i kod nas za listu srpskih onlajn kazina broji trenutno šest.


Đanluiđi Bufon, smatra se jednim od najboljih golmana sveta svih vremena. Niz godina je italijanski reprezentativac, brani u najtrofejnijim italijanskom klubu, Juventus, gde nosi i kapitensku traku.

Posle višedecenijskih skandala i priča o korupciji, italijanski fudbal i kockanje postali su sinonim  jedno za drugo. Ljubav prema kocki prožima se čak i do najvećih zvezda italijanske lige, poput slavnog čuvara mreže.

Bufon je bio pod istragom u vezi sa navodima protiv ilegalnih igara, u dve različite prilike. Jednom u 2006. godini pre Svetskog prvenstva i ponovo u 2012. zbog priliva preko 1,5 miliona evra u sumnjvim ratama. On je oslobođen svih optužbi na kraju, a neko vreme je bio ambasador brenda  “PokerStars”, te se vidi da ima strast prema igrama na sreću.

Zavisnost fudbalera o ovom poroku je ozbiljan problem, iako je mnogi shvataju kao razbacivanje bogataša novcem.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter