8
Domaći fudbal

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

EVROPSKA IGRA PARTIZANA: Crno-beli imaju ‘češki recept’, sjajni Đorđe Ivanović – Tavamba se iskupio sa promašaje (VIDEO)

Objavljeno: 03.02.18 u 16:45

Šampion Srbije je porazio trenutno šestoplasiranu ekipu češkog šampionata.

Golove za Partizan protiv Teplica postigli su Đorđe Ivanović i Leandre Tavamba.

Na početku meča nije bilo puno prilika ni na jednoj strani, a prva ozbiljnija odigrala se tek u 15. minutu kada je Tošić centrirao, ali se Miletić nije najbolje snašao u kaznenom prostoru Teplica. Najbolju priliku je u prvom poluvremenu imao Tavamba, sjajno je centirao Slobodan Urošević ali sa pet metara Kamerunac nije bio precizan.

U 27. minutu je arbitar mogao da pokaže i na belu tačku, tada je Tavamba proigrao Đorđa Ivanovića kojem je u noge ušao golman u Teplica i oborio ga, međutim sudija je procenio da start nije bio preoštar. Još jedan veliki promašaj Tavambe u 38. minutu, razgrnuo je trojicu Kamerunac i ostao na samo nekoliko metara od gola Čeha. Nije imao više čuvara na sebi, ali je iz veoma izgledne pozicije gotovo ispucao loptu iznad gola Teplica.

Drugo poluvreme je počelo sa velikom šansom češke ekipe, iako se činilo da je ofsajd, nije ga bilo, a Vladimir Stojković je imao sreće pošto je lopta otišla pored gola. A već u sledećoj akciji viđen je gol. Đorđe Ivanović je povukao napad Partizana sa par sjajnih driblinga, lopta je otišla na drugu stranu gde su kombinovali Tavamba i Urošević, da bi potom novajlija iz Napretka sjajnim centaršutem pronašao Ivanovića u kaznenom prostoru Teplica, da bi pojačanje iz Spartaka postiglo debitantski gol za crno-bele.


(Izvor: YouTube/Danas Conference Center)

Crno-beli su stigli do pogotka i tempo igrača Miroslava Đukića je blago opao. Na visini zadatka je bio Vladimir Stojković koji se istakao sa nekoliko izuzetnih odbrana. U završnoj fazi pripremnog meča, Leandre Tavamba duplira vođstvo nakon nekoliko dobrih prilika u kojima se našao napadač iz Kameruna.

Centaršut sa desne strane, Zoran Tošić je uputio odličnu loptu iz prekida u kazneni prostor Teplica, a tamo je najviši u skoku bio Tavamba koji je odličnim udarcem glavom savladao golmana češkog tima.

(Izvor: YouTube/Danas Conference Center)

PARTIZAN – TEPLICE 2:0 (0:0)
/Ivanović 55, Tavamba 79/

Pirgos.
Stadion: Munisipal.
Sudija: Savas Nikolau (Kipar).

Partizan: Stojković – Vulićević, N.R. Miletić, Mitrović, Urošević – Zdjelar, Pantić, Tošić, Janković – Ivanović, Tavamba. Klupa: Trnić, Cucin, Marković, Antonov, Jevtović, Vakulko, Suma, Ilić, Jovanović, Ožegović.

Teplice: Diviš, Ljevakovič, Rezek, Červenka, Kral, Žitnji, Čmovš, Hička, Vondrašek, Hora, Krob.

0
0

8 Komentara

  1. Koliko se ljudi primaju na ove prijateljske. Svako ih na razlicit nacin igra,nekome su teske noge,nekome nisu.Neko kombinuje neko ne kombinuje. Po ovakvim pricama znaci Plzen je skroz slab jer je na dve uzastopne utakmice primio petardu.Takodje znaci ni da CSKA ne zna nista jer nikoga ne moze da pobedi na pripremama. I na kraju,kako je Partizan bio sampion prosle sezone ako je na pripremama izgubio od amatera Stutgart Kickersa. Pogledao danas malo takmicu,ukljucio se u 60.minutu i gledao do 75.minuta. Teplice im nisu dali da disu ali opet kazem kakve to veze ima sa takmicarskim utakmicama.Svi se i cuvaju od povreda i bilo cega. Slusam onog Pantica zamlatu kaze Teplice su dosle da se brane xaxa na prijateljskoj se brane kaze.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter