0
Evropske lige

BUNDESLIGA: Pobede Bajerna i Verdera na gostovanjima, Nastasić odmogao u Gelzenkirhenu

Objavljeno: 03.02.18 u 17:30

U ovom terminu odigrano je pet mečeva nemačkog šampionata, a pobede su upisali jedino Bajern Minhen i Verder Bremen.

Bavarci su sa 2:0 savladali Majnc, dok je Verder slavio golom u finišu (2:1) protiv Šalkea.

Za samo desetak minuta u prvom poluvremenu je Bajern završio posao na Opel areni. U 33. minutu je vođstvo doneo Frank Riberi odličnim udarcem kod odbitka nakon kornera Bajerna, da bi u 44. minutu konačan ishod postavio Džejms Rodrigez. Toliso je centrirao sa leve strane, a Kolumbijac imao vremena da primi loptu grudima, namesti se na volej i iz neposredne blizini matira Zentnera.

Veliki preokret odigrao se u Gelzenkirhenu gde je Šalke poveo u prvom poluvremenu, da bi u trećem minutu nadoknade drugog poluvremena primio gol koji je značio poraz. Tim iz Bremena je iskoristio kiks Majnca i na neverovatan način slavio.

Sve je počelo od Konopljanke, koji je povukao loptu nakon pasa Bentaleba i sa oko 20 metara uputio oštar šut ka golu Pavlenke koji je imao loptu na ruci, ali se spetljao i ona je završila iza njega, u mreži. Tek u 79. minutu je Maks Kruze doneo izjednačenje Verderu i najavio uzbudljivu završnicu. Ponovo je u centru pažnje bio golman, samo sada na drugoj strani. Jedan ne preterano jak udarac iz slobodnjaka nije uspeo da ukroti Farman, pa je nakon kraće gužve u kaznenom prostoru Šalkea centarfor uspeo da postigne gol. Situaciju je dodatno zakomplikovao Matija Nastasić koji ne samo da je dobio drugi žuti karton, već je on i skrivio prekršaj koji je prethodio golu gostiju.

Pobedu Verderu sa igračem manje je u finišu doneo Zlatko Junuzović. I da nije bio gol, bio bi penal za Verder. Lopta je stigla Egštajna koji je uspeo da je ćušne pored golmana Šalkea a da pritom bude fauliran. Na loptu je natrčao Junuzović i psotigao gol za pobedu svog tima.

NEMAČKA 1 – 21. KOLO

Petak:
Keln – Dortmund 2:3 (0:1)
/Coler 60, Mere 69 – Batšuaji 35, 62, Širle 84/

Subota
Frajburg – Leverkuzen 0:0

Herta – Hofenhajm 1:1 (0:1)
/Kalu 58 – Kramarić 38pen/

Majnc – Bajern 0:2 (0:2)
/Riberi 33, Hames 44/

Šalke – Verder 1:2 (1:0)
/Konopljanka 24 – Kruze 79, Junuzović 90+4/

Volfzburg – Štutgart 1:1 (1:0)
/Origi 24 – Gomez 61/

18.30 Menhengladbah – RB Lajpcig

Nedelja
15.30 Augzburg – Ajntraht
18.00 Hamburger – Hanover

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter