13
Domaći fudbal

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

ZVEZDA DANAS – 2/2: Novajlije se ponovo pokazale odlično, Ben strelac – ‘doktorska’ partija Hajdina (VIDEO)

Objavljeno: 28.01.18 u 17:53

Crvena zvezda je danas upisala i drugu pobedu u prijateljskim mečevima, sa 2:0 je poražen Dinamo Brest.

Beloruse je ‘načeo’ Luka Adžić, dok je konačan ishod postavio novajlija Ben.

Jedan od najboljih u pobedi bio je Stefan Hajdin koji je prinudno odigrao na poziciji desnog beka, ali je zaista bio maestralan i veoma dobrim partijama na pripremama očigledno kupuje minutažu kod Vladana Milojevića.

Zvezda je bila bolja ekipa na terenu tokom celog prvog poluvremena. Prvu ozbiljniju priliku propustio je Ben u 7. minutu. On je nakon centaršuta Rodića gađao glavom tik iznad prečke. Crveno-beli napadaju Beloruse koji su se potpuno povukli, Zvezda postiže gol a nakon nekoliko desetina sekundi sudija donosi sumnjivu odluku o poništenju zbog ofsajda. Već u narednoj akciji, nakon manje od minuta, odličnim udarcem Ričmond Boaći pogađa stativu.

Loš potez Frimponga koji Belorusima poklanja loptu, ali Brest ne uspeva da ozbiljnije ugrozi Borjana u napadu. Potom Frimpong zbog povrede napušta igru, a u 27. minutu šansu dobija Strahinja Eraković.

Najbolju priliku u tadašnjem delu utakmice propušta Ričmond Boaći. Sjajno ga je malo iznad peterca proigrao Ben, da bi reprezentativac Gane sa oko šest metara prebacio gol Belorusa. I na drugoj strani se potom desio poništen gol. Iskusni Artem Milevski je proturio loptu kroz noge Erakoviću, nakon čega je usledio faul, pa i udarac i gol, ali iz ofsajda.

Na samom startu drugog dela igre, Crvena zvezda dolazi do vođstva. Zahvaljujući visokom presingu, Zvezda dolazi do lopte, Luka Adžić bez mnogo razmišljanja gađa i pogađa levi ugao Brestovog gola za 1:0. Do tog momenta je apsolutno bolji tim na terenu bila Crvena zvezda, da bi nakon gola crveno-beli prepustili inicijativu Dinamu.

Napadao je Brest i imao nekoliko solidnih prilika, ali je u 71. minutu rešeno pitanje pobednika. Sjajnu igru je krunisao Stefan Hajdin koji je nakon proigravanja Ričmonda Boaćija prosledio loptu ka Benu za dupliranje vođstva.

Prvi gol možete videti na 1:17:22 snimka, a drugi na 1:36:28:

Izvor: YouTube/Crvena zvezda

CRVENA ZVEZDA – DINAMO BREST 2:0 (0:0)
/Adžić 51, Ben 72/

CRVENA ZVEZDA: Borjan (od 60. Stanković) – Hajdin, Le Talek, Frimpong (od 27. Eraković), Rodić – Jovičić, Krstičić – Adžić (od 65. L. Ilić), Kanga (od 80. Veljković), Ben – Boaći (od 75. Joveljić).

DINAMO BREST: Pavljučenko, Vitus, Gavrilovič, Lebedev – Vertilo, Premudrov, Legčilin, Nehajčik – Savitski, Milevski, Nivaldo.

0
0

13 Komentara

  1. pobedica za pobedicom, a onda pravi scenario, BUM TRAS od CSKA, i ostadose bez evrope, CSKA ih vraca u stvarnos, da da, veoma moguce da ce se tako desiti, pozdravcic.

    0
    0
    Odgovori
  2. Sto se tice igre Boacija kod obadva Zvezdina gola je odradio odlican posao, kod prvog fantasticna krednja odvojio igraca i oslobodio Adzicu prostor. Kod drugog gola odlicna lopta ka Hajdinu.Boaci je odigrao dobro kao i Kanga koji je uvek resenje a greske u ovoj fazi normalno je, Najmanje grese oni sto se kriju od lopte.

    0
    0
    Odgovori
    • „Šumadinac“ se verovatno šali ili u svojoj zaslepljenosti i opčinjenosti likom i delom Boaćija, on ne vidi stvarnost a stvarnost je nevesela. On hvali Boaćija i priča o njegovoj „fantastičnoj kretnji“ i zaboravlja činjenice da se u ligi Evrope uopšte ne registruju „fantastične kretnje“ već obični golovi, obične asistencije i obični dridlinzi/prodori, a svega toga običnog, je izostalo od Boaćija u ligi Evrope i zato on ne može nigde da ode. Ja sam sve nešto mislio, gledajući Boačija ove jeseni, i njegove limitirane sposobnosti, da će otići taj bar u II ligu Kine, kad ono ni iz druge lige Kine ga ne zovu, izgleda nisu ih impresionirale njegove „fantastične kretnje“!

      0
      0
      Odgovori
  3. Gledao sam utakmicu Zvezda-Brest, preko YT. Zvezda je prilično dobro igrala. Odličan je bio Adžić ali i Hajdin. Posebno sam gledao Bena i nije me ubedio da je neko pojačanje, imao je dosta grešaka, bio neaktivan, a postigao je gol u Boaćijevom maniru (oko gol linije). Nemojte ga unapred hvaliti, neka nam dokaže da je pojačanje. Ostali, Kanga i Boaći su bili na nivou svojih igara iz lige Evrope – neprimetni! Letalek odličan kao i mladi Eraković. Što se tiče ostalih mladih igrača Zvezde, braće Ilić, Joveljića i Nikolića, oni su igrali suviše malo da bi se moglo nešto reći (10-15 minuta). Treba da odigraju barem po poluvreme, ali to je nemoguće zbog koncepcije o neprikosnovenim strancima.

    0
    0
    Odgovori
    • Partizan Evertona nije prodavao pola godine i nije se pisalo da za njega dobija 7,8,12.. miliona, ali ga je ipak prodao. Zvezda uz pomoć svih srpskih medija prodaje Kangu, Donalda, Le Teleka i Boaćija pola godine za silne milione, a još ni centa nije dobila niti će. To je jako bitna razlika između Partizana i Zvezde i Evertona i Zvezdinih stranaca.

      0
      0
      Odgovori
      • Trebao bih biti toliko intilegentan da znas da Zvezdine igrace ne prodaju mediji iz Srbije vec njihov kvalitet ako vec. mediji imaju nekog uticaja onda su to mediji sa zapada…to je tebi tesko shvatiti ipak si ti jedan obicni mali grobar..

        0
        0
        Odgovori
        • Lijepo je što si ti inteligentan, pa ne vidiš očigledno i da oni još uvijek nisu otišli ne zato što vole Zvezdu već zato što ih niko neće. Od silne medijske halabuke, (ako ih mediji ne prodaju zašto toliko pišpu o navodim interesovanjima kojih nema) oni i dalje na transfer listi, ali ne potpisuju novi igovor. Nigdje ne idu,, a toliku reklamu imaju. Kvalitet je recimo Boaći pokazao u sasuolu koji ga je otjerao odmah kad je ušao u Seriju A.

          0
          0
  4. Le Telek, Kanga, Boaći.. zar su oni još uvijek u Zvezdi? Ja sam mislio da je toliki grabež za njima i da je Zvezda odavno zaradila na njima 30 miliona eura i nema više dugova.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter