Leandre Tavamba je jedan od najtraženijih fudbalera Partizana ove zime, a Kamerunac smatra da su crno-beli zacepili visoku cenu.

Partizan vredno radi na Kipru, sa saigračima je tu i snažni napadač Leandre Tavamba o čijem odlasku se iz dana u dan priča. Cena nije mala, 2,5 miliona evra, a njome je začuđen i sam fudbaler iz Kameruna.


– Da se razumemo, ne bih svoja osećanja okarakterisao kao razočaranost, više je reč o iznenađenosti. Došao sam u Partizan kao slobodan igrač, potpisao ugovor na tri godine, i tada je bila aktuelna priča da bi u slučaju moje skorije prodaje obeštećenje moglo da iznosi 500-600.000 evra. Sada, posle godinu dana, suma je dva i po miliona evra. Vredim li ja baš toliko? – pitao se Kamerunac u razgovoru za Novosti.

Leandre Tavamba je u jedno siguran, a to je da je cena ona prošlogodišnja, on ne bi sedeo u Humskoj.

– Nije u celoj priči u pitanju samo moj igrački kvalitet. Prilikom transfera se u obzir uzima i to da li klub uzima igrača koji je projekat, tačnije da li računa da kasnije zaradi od njegove prodaje. Imam 28 godina i svestan sam da se to prilično gleda. Takođe, gleda se i zemlja iz koje dolaziš. Sve u svemu, da je prošlogodišnja cena bila na snazi ili bar približna, verovatno ne bih sedeo ovde i razgovarao sa vama kao igrač Partizana. Ovako…

A, evo do kada će Kamerunac znati da li ide iz Partizana ili ne.

– Ukoliko budem otišao iz Partizana, to može da se dogodi do 2. februara, kada je rok za prijavljivanje novih igrača za eliminacionu fazu Lige Evrope. Zasada ima dosta šuškanja, ali ništa konkretno, a fudbal je takav da nikad ne znaš šta nosi dan a šta noć – rekao je za Novosti, Tavamba.

Grobari, procenite sami šta je snažni napadač želeo da kaže…