Fudbaleri Partizana iza sebe imaju više nego dobru polusezonu čija kruna je bio plasman u nokaut fazu Lige Evrope, a Danilo Pantić predstavlja jedno od otkrovenja sezone.

U izjavi koju je dao Novostima na pripremama na Kipru, Pantić je opisao kako je tekao povratak u Humsku:


– Ljudi iz okruženja nisu bili za to. Više su se oni plašili kako ću biti dočekan nego ja sam. Da sam se plašio, ne bih nikuda ni krenuo, uvek sam voleo izazove.

Nije sve u prvom mandatu u crno-belom dresu bilo baš previše sjajno…

 –  Bilo je nezgodnih situacija. Trebalo bi da izađeš, da igraš i ne razmišljaš o tome šta ko priča. Ali svaka prozivka se čuje na terenu, a to, naravno, utiče na igrača. Ili jesi ili nisi za to, moraš sam da se izboriš sa tim. Jednostavno znam šta Partizan nosi, moraš stalno da budeš na nivou.

Krilni fudbaler koji u Partizanu igra kao pozajmljen igrač Čelsija otkrio je i šta se dešava na polju zvaničnog prelaska u tabor sadašnjeg tima:

–  Znam da je bilo priče oko otkupa, i dalje se pregovara. Bio bih jako veoma srećan da ponovo zvanično postanem fudbaler Partizana na duži period. Ne žurim nigde, uživam ovde. Svi planovi su mi vezani za Partizan. Nadam se da ću u narednim godinama ostvariti ono što želim sa klubom, rekao je Pantić i oduševio navijače svoje ekipe.