0
Evropske lige

BUNDESLIGA: Bajernov preokret protiv Hofenhajma, Jojić pogodio u remiju Kelna

Objavljeno: 27.01.18 u 17:22

Fudbaleri minhenskog Bajerna ostvarili su na domaćem terenu pobedu nad Hofenhajmom, rezultatom 5:2, u meču 20. kola nemačkog šampionata.

Bavarci su do pobede na ovom susretu došli uprkos katastrofalnom startu, gde su se već posle 12 minuta igra našli u zaostatku od dva gola.

Hofenhajm je na „Alijanc areni“ poveo već u trečem minutu utakmice, kada je Mark Ut ispravio promašaj Serža Gnabija sa bele tačke i doneo prednost svom timu.

Svega devet minuta kasnije usledio je novi šok za domaće naviječe, pošto Gnabi ovoga puta nije propustio šansu da se upiše u strelce, već je duplirao vošstvo gostiju.

Ipak, nije se dugo čekalo na odgovor Bajerna, koji je pogocima Roberta Levandovskog u 20. i Žeroma Boatenga u 25. minutu ubrzo utakmicu vratio u egal.

Prvo poluvreme završeno je nerešenim rezultatom a u drugom delu utakmice usledila je dominacija Bavaraca, koji su još tri puta pogađali mrežu Hofenhajma.

Domaćin je u intervalu od tri minuta, sredinom drugog poluvremena, razrešio svaku dilemu oko pitanja pobednika i pokazao da je prosto nedodirljiv u domaćem prvenstvu.

Najpre je Kinglsli Koman u 63. minutu doneo potpuni preokret domaćinu, da bi u 66. Arturo Vidal duplirao ovu prednost Bajerna i tako raspršio svaku nadu rivala.

Konačan rezultat utakmice postavio je Sandro Vagner u 90. minutu utakmice i tako zaokružio sjajno drugo poluvreme Barena.

Nove bodove osvojila je i ekipa Kelna, koja je na svom terenu ipak nije uspela da zadrži vođstvo koje im je u finišu prvog poluvremena meča sa Augsburgom doneo Miloš Jojić.

Nekadašnji fudbaler Partizana je u 40. minutu na sjajan način izveo slobodan udarac, sa nekih 25 metara udaljenosti od gola protivnika, a lopta koju je uputio završila je u samim rašljama za vođstvo „jarčeva“ od 1:0.

Srpski internacionalac tako je nakon tri asistencije u poslednje tri utakmice, uspeo da se upiše u strelce, a činilo se da bi to moglo da donese i četvrtu uzastopnu pobedu njegovom timu.

Ipak da do toga ne dođe postarao se Maks Kalubi, koji je u 77. minutu doneo gostima izjednačenje, a ispostaviće se i bod u ovoj utakmici.

NEMAČKA 1 – 20. KOLO:

Petak
Ajntraht Frankfurt – Borusija Menhengladbah 2:0 (1:0)
(Boateng 43, Jović 90+2)

Subota:

Bajern – Hofenhajm 5:2 (2:2)
(Levandovski 21, Boateng 25, Koman 63, Vidal 66, Vagner 90 – Ut 3, Gnabri 12/)

Dortmund – Frajburg 2:2 (1:1)
(Kagava 9, Toljan 90+3 – Petersen 21, 68)

Keln – Augzburg 1:1 (1:0)
(Jojić 40 – Kajubi 80)

RB Lajpcig – Hamburg 1:1 (1:1)
(Bruma 9 – Kostić 29)

Štutgart – Šalke 0:2 (0:2)
(Naldo 14, Arit 19. penal)

Verder-Herta

Nedelja:

Leverkuzen-Majnc

Hanover -Volfzburg

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter