0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

IZ SPAL-A PORUČUJU: I Everton i mi smo morali da napravimo žrtvu da bi došlo do transfera (FOTO)

Objavljeno: 26.01.18 u 18:01

Italijanski prvoligaš ispunio je svoj veliki cilj u zimskom prelaznom roku, angažovanjem jednog od najboljih fudbalera Partizana.

Sportski direktor SPAL-a, Davide Vanjati, smatra da je ovaj tim angažovanjem Evertona Luiza dobio upravo ono što mu je bilo neophodno, ne bi li u nastavku sezone ispunio svoje ciljeve i opstao u Seriji A. Ipak, on ističe da pregovori sa srpskim šampionom nisu bili nimalo laki, te da su i klub i igrač morali da podnesu određenu žrtvu, ne bi li došlo do realizacije posla.

-Nije bilo lako da se postigne dogovor sa svim uključenim stranama. I mi i igrač smo morali da napravimo ekonomske žrtve da bismo došli do ove tačke. Evertona smo pratili od početka sezone, išli smo da gledamo nekoliko utakmica Partizana u Beogradu. On će nam doneti kvalitet koji nedostaje u našem veznom redu, a to je defanziva i sposobnost brze tranzicije“-, rekao je Vanjati.

Zadovoljstvo prelaskom u jednu od najjačih liga evrope iskazao je i Everton, koji smatra da je prelazak u SPAL važan korak u njegovoj karijeri.

-Srećan sam što sam ovde, dobro sam prihvaćen od svih, ne mogu da dočekam da se oprobam u teškoj ligi kao što je italijanska. Ovo je veoma važan korak u mojoj karijeri, dolazim u dobar tim koji može da ostvari svoje ciljeve-, rekao je Everton, koji je zatim pokušao malo bliže da se predstavi navijačima svog novog tima.

-Moja omiljena pozicija je u veznom redu ispred odbrane. Moj stil igre je kao borba, ponekad preteram, ali znam da u Italiji moram da igram sa znatno više opreza- rekao je Brazilac, kome će prilikom prilagođavanja na novu sredinu od velike pomoći biti sunarodnici Barbosa i Felipe Sionek.

-Mnogo mi pomažu u ovom trenutku, pogotovo Felipe koji mi objašnjava neke stvari kada ih stvarno ne razumem-,  zaključio je Everton koji će priliku za debi imati već ovog vikenda, kada SPAL dočekuje Inter.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter