0
Domaći fudbal

FOTO: FK ČUKARIČKI

NIKOLA DRINČIĆ: Igrači su još ‘teški’, ali biće to dobro nakon priprema

Objavljeno: 25.01.18 u 17:10

U prvom delu Superlige, najveću minutažu u dresu ekipe sa Banovog brda imao je kapiten Nikola Drinčić.

Sem zalaganja na mečevima da se ostvari što bolji rezultat, on vredno radi u teretani i na taj način se takođe priprema.

U odigrane dve pripremne utakmice na terenu je bio prvih 45 minuta prve, a ostalo vreme je proveo u publici. Sem što saigračima svojim primerom najbolje pokazuje kakav treba da imaju odnos prema radu, zanimalo nas je kako naš kapiten vidi njihovo zalaganje, pre svega mlađih igrača na treninzima i pripremnim utakmicama i da li im sugeriše ukoliko primeti prostor da se unaprede.

– Ovo što sam video iz publike na kontrolnim utakmicama mislim da smo igrali dobro obzirom da su igrači još ‘teški’, jer su stvarno i pripreme preteške. To zna svako ko radi sa (šefom stručnog štaba Nenadom Lalatovićem) Lalom. Juče (drugi test protiv Bečeja) je čini mi se bilo čak pet igrača iz omladinske škole i većina mlađih na terenu, što je stvarno sjajno i deluje mi da se svako od njih zalaže da konkuriše za mesto u timu, rekao je Drinčić.

Kako je pojasnio on od prvog dana u fudbalu ne menja svoj odnos prema radu.

– Otkad igram isto se ponašam. Održavam se, a svaki dan je nešto novo. Dok god budem igrao, ja ću se tako ponašati. Što se mlađih tiče ne volim previše da im pričam, svako treba da polazi od sebe, a sigurno da uvek u svemu ima prostora da se unapredi. Zaista ih poštujem i tu sam da pomognem koliko mogu. Svi smo tu da pomognemo ekipi, a uvek će neki pojedinac iskočiti.

Čukarički je igrao protiv Bačke nerešeno 2:2 i juče pobedio Bečej sa 2:0. Dan pre polaska na pripreme u nedelju 28. januara igraće treću kontrolnu utakmicu u Beogradu protiv Baska od 13 časova na Adi ciganliji (teren Fudbalskog saveza Beograda).

Upitan kako bi odgovorio na različite kometare o zalaganju na terenu njegove ekipe bilo da je reč o test ili prvenstvenim utakmicama iskusni vezista ponavlja da svaki igrač u datom momentu daje koliko može:

– Naravno razni su komentari i ne treba ih shvatati objektivno. Pre svega jer je želja mnogih da budu u klubu na Banovom brdu, gde igrači imaju izuzetan tretman.

Drinčić je rekao da je trenutno prednost Čukaričkog što je većina igrača na okupu i što je pripremni period u Beogradu prošao bez povreda. „Prošli smo ova trčanja bez povreda, ostalo je još malo i onda ćemo na Kipru da uhvatimo ritam utakmica. Što se tiče našeg cilja odnosno plasmana u Evropu već sam rekao da ne treba da razmišljamo da li možemo, već da moramo. Imamo cilj i postoje dve opcije – da ga ispunimo ili ne’.

Ekipa će na Kipru (28. januar – 11. februar) odigrati šest kontrolnih utakmica, a prvi put na dvonedeljne pripreme sa seniorima putuju i omladinci Čukaričkog kojima su zakazana četiri test meča.

Drinčić je u jesenjem delu prvenstvu odigrao 1891. minut i bio na terenu u svakom meču. Postigao je dva sjajna gola – prvi protiv Napretka iz slobodnog udarca, a drugi protiv Voždovca direktno iz kornera.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter