0
Domaći fudbal

NESVAKIDAŠNJE: Sjajan potez Čukaričkog, koji najbolje govori o njihovom odnosu prema omladinskoj školi!

Objavljeno: 23.01.18 u 17:58

Omladinci Čukaričkog nastaviće pripremni period na Kipru, zajedno  sa prvim timom, gde će na licu mesta uveriti kakvi su zahtevi pred seniorima.

Mladi tim superligaša sa Banovog brda, njih dvadeset i troje, će zajedno sa seniorima put „rajskog ostrva“ krenuti 28. januara, u pratnji trenera Velička Kaplanovića i njegovog pomoćnika Vladimira Bulatovića.

-Mislim da je prava stvar za momke što idu sa prvim timom i što će se pripremati u inostranstvu. U drugim klubovima u Srbiji nije takva praksa, pa je to još jedan dokaz koliko se vodi računa o omladinskoj školi u Čukaričkom, odnosno koliko je ona bitna klubu. Sigurno da se omladincima na taj način i olakšava sam prelazak u prvi tim. Na licu mesta će videti kako se seniori ponašaju, kakva je atmosfera i kakvi su zahtevi pred njima. Od svega, najveća je korist za klub ako se uzme u obzir ambicija da više od 50 odsto igrača prvog tima bude iz omladinskog pogona Čukaričkog- rekao je Kaplanović.

Kako je trener omladinaca dodao, ova ideja potekla je od vlasnika kluba Dragana Obradovića, koji na ovaj način želi da stvori homogenost između seniorske i omladinske ekipe.

-Pozvao me i pitao šta mislim o tome. Naravno da sam se oduševio, glupo je pričati na tu temu. Jednostavno privilegija je što nam je klub obezbedio tako nešto. Kao trener možete samo da poželite da povedete omladince na dve nedelje i radite u kvalitenim uslovima- naveo je Kamplanović.

Evo i spiska omladinaca, koji zajedno sa seniorima putuju na pripreme u Limasol. Tu su:

golmani: Damjan Knežević i Nikola Đurković

odbrana: Đorđe Šošević, Slobodan Rubežić, Marko Ilić, Vasilije Bakić, Stefan Radojičić (2001) ; Stefan Veličković, Dimitrije Kamenović, Aleksa Denić, Stefan Ilić

sredina terena: Aleksandar Đorđević, Nikola Terzić, Andrija Fratrović, Mitar Ergelaš (2002), Milan Ilić

napadači: Ivan Markov, Predrag Radić, Bojica Nikčević, Luka Ristivojević, Milutin Vidosavljević, Marko Rakonjac i Slobodan Tedić.

Omladinci će utakmice igrati sredom i subotom od 15 časova po lokalnom vremenu (16 časova po našem), odnosno prvi meč 31. januara protiv Spartaka iz Moskve, njihovog B tima. Zatim 3. februara protiv mlađe ekipe Lokomotive iz Moskve, 7. ferbuara protiv mlađih AEL Limasol i 10. februara protiv vršnjaka moskovskog Spartaka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter