6
Domaći fudbal

OVO ĆE DIREKTNO UTICATI NA SRBIJU NA MONDIJALU: FIFA donela odluku zbog koje će je mnogi navijači zamrzeti! (FOTO)

Objavljeno: 22.01.18 u 20:20

Svetsko prvenstvo u Rusiji polako se bliži, a Međunarodna fudbalska federacija je odlučila da je pravi trenutak da „razmrda duhove“ širom sveta.

Naime, krovna organizacija kada je svetski fudbal u pitanju donela je odluku da na Svetskom prvenstvu koje počinje u junu ove godine bude korišćena VAR tehnologija, tačnije takozvani „video asistent“, što je HotSport već najavio.

Ukoliko niste do sada upoznati sa načinom funcionisanja, video-asistent sedi ispred ekrana na kom se nalaze snimci 12 kamera postavljenih na i oko terena.

Upotreba snimka dozvoljena je u četiri situacije – kod gola, direktnog crvenog kartona, dosuđenog ili nedosuđenog jedanaesterca i grubog kršenja nekog od fudbalskih pravila ili sudijske greške, poput davanja kartona pogrešnom igraču.

Sudija ima pravo da na osnovu video snimka promeni odluku, ali nije obavezan. 

Ovo će bez sumnje odjeknuti širom sveta, pošto se jednom broju navijača upotreba video-snimaka sviđa, dok drugi smatraju da video-tehnologija „uništava dušu“ fudbalu i žestoki su protivnici.

Šta vi mislite, da li je VAR dobra stvar za fudbal i da li smatrate da će Svetsko prvenstvo biti pravičnije sa njim?

Podsećamo, Mondijal počinje 14. juna utakmicom Rusija – Saudijska Arabija, dok je naša reprezentacija u grupi sa ekipama Brazila, Švajcarske i Kostarike.

0
0

6 Komentara

  1. Ovo ne uništava dušu fudbalu, ovo će ga napraviti pravičnijim, da se ne bi događale stvari kao gol Ristića (ja sam zvezdaš), gol u Super kupu iz ofsajda, nepriznati gol Engleske 2010 protiv nemačke, pa i božija ruka Maradone i penal Krasnodara protiv Zvezde. Toliko.

    0
    0
    Odgovori
    • neka si ste ti javio koji prava nemaš, od penala, autogol-ova, crvenih kartona, golova iz ofsajda, akcija iza aut linije da ne širim…
      vama iz zvezde ni var ne pomaže sudija na kraju odlučuje, znači slepac od očiju…

      0
      0
      Odgovori
  2. Као и све остало, модерна технологија полако уништава и фудбал, узимајући му оно највредније, „душу“

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter