0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT INTERVJU – EMIL ROCKOV: Novi trener je osveženje za ekipu, Vojvodina mora u Evropu (FOTO)

Objavljeno: 20.01.18 u 15:31

Ekipa Vojvodine je počela sa pripremama za drugi deo prvenstva, a o ambicijama i utiscima iz prvog za HotSport je govorio Emil Rockov.

Mladi golman Novosađana smatra da greške sa kraja protekle godine moraju biti ispravljene kako bi se ispunili svi ciljevi.

Ono što je Zoran Popović prošle sezone bio u Voždovcu, to je Emil Rockov ove u Vojvodini. Pravo otkrovenje u Superligi i čini se da je srpski fudbal dobio još jednog sjajnog golmana. Najbolje je to mladi čuvar mreže pokazao na velikim utakmicama u Superligi, pa je time zaslužio i novi ugovor koji mu je uprava dala u poslednjim danima 2017. godine, u trajanju do 2021. Rockov je za naš portal govorio o finišu prošle i onome što nas čeka na početku druge polusezone, kao i defanzivnoj liniji Novosađana.

Vojvodina je imala veoma dobar ulazak u sezonu od četiri pobeda iz isto toliko mečeva i osam postignutih golova, bez primljenog. Glavni razlog što Novosađani nisu trenutno na pozicijama koje vode u Evropu jeste što su na potpuno suprotan način završili jesenji deo šampionata. U poslednjih sedam rundi prvog dela prvenstva, Voša nije imala pobedu, uz čak četiri poraza.

– Polusezonu treba sagledati onako kakva jeste, uzeti u obzir sve faktore, ali na kraju dana ipak treba zaboraviti na to i nastaviti dalje i gledati napred. Moje mišljenje je da nema nekog preteranog efekta osvrtati se na nešto što je očigledno negativno.

Mada Novosađani nisu na mestima koja vode u evropske kvalifikacije na polusezoni, dosta još ima da se igra u nastavku, a Vojvodina je svakako jedan od najzrelijih kandidata da Srbiju predstavlja u Evropi, kao i prošle godine.

– To je već svima jasno. Želimo što bolju poziciju na tabeli svakako, mislim da treba da ispunimo neke standardne koji se za nas podrazumevaju, pa čak i da treba razmišljati i dalje od toga. Ne samo kada je reč o ovoj sezoni, već i naredne. Nešto što je Vojvodina već postigla, jednog dana može da postigne opet, odnosno može i mora. Dakle najviša pozicija na tabeli, što je prvi cilj, uopšte nismo skromni a to je uzrok isključivo toga da smo svesni svojih mogućnosti. I šef je to već rekao, mi moramo da izborimo kvalifikacije za Evropu.

FOTO: STARSPORT

Među pet najboljih ekipa što se broja primljenih golova tiče, jeste i tim čiju mrežu čuva Rockov. Na 22 odigrane utakmice ove sezone, Vojvodina je primila 20 golova, a manje su primili jedino Crvena zvezda (osam), Partizan (18), Čukarički (18) i Voždovac (19).

– Svakako da odbrana u našem timu radi dobar deo posla, ali nije to samo u odbrani. Ceo tim igra defanzivu, to je zadatak svakog igrača u ekipi. Veliki udeo ima tu i vezni red, dosta zavisi od toga koliko oni trče, kao i napadača, da li i koliko zatvaraju inicijaciju protivnika u organizaciji napada. Naravno gol razlika nam nije uopšte loša, ali da je ipak i daleko od onoga što mi možemo i mogli smo puno bolje u prvom delu sezone. Dešavale su nam se neke utakmice gde smo jednostavno kvarili taj skor primljenih golova. Mnogo je tu faktora, ali možemo bolje. Naš zajednički cilj je da bude još manje golova, još kompaktnije, i da budemo efikasniji naravno.

Mladi golman ispred sebe ima takođe veoma mlade saigrače. Prema specijalizovanom sajtu ‘Transfermarkt’, defanzivna linija Vojvodine je prosečno stara 21 godinu, što je svakako jedna od mlađih odbrana ne samo u Srbiji, već i u Evropi.

– Ponavljam zadnja linija nam je odlična, reč je o mladim momcima. Oba štopera su veoma mlada, Veselinović je jedan od najboljih mladih štopera u Srbiji definitivno. Ja ni ne znam da li ima neko tako mlad na toj poziciji u Superligi. Takođe Saničanin, on ima malo već i iskustva, tako da dobro funkcionišemo. Bekovi su nam već konstantni i imaju najviše utakmica u ekipi i mislim da sve to funkcioniše veoma dobro.

Sjajnim odbranama i potezima je Emil Rockov pažnju na sebe skrenuo pogotovo na utakmicama koje su najispraćenije kada je Vojvodina u pitanju, a to su naravno derbi mečevi sa Crvenom zvezdom i Partizanom.

– Iskreno, ne bih izdvajao sebe kao pojedinca niti bilo koju utakmicu, jer bez ikakvog preterivanja i lažnog morala, svaka utakmica nosi podjednaki broj bodova i svaki meč svi zajedno te bodove na kraju upišemo u tabelu. Tako da se stvarno ne opterećujem nekim individualnim rezultatima, jednostavno mi je drago kada doprinesem ekipi ali to je u stvari ono što je iznad svega – ekipni uspeh.

Pred kraj prošle godine i nakon poslednjeg meča u jesenjem delu Superlige, desila se smena na klupi Novosađana, a novi šef struke je Ilija Stolica koji će taj posao obavljati do juna 2019. godine. On će svoj debi imati 17. februara i to ni manje ni više nego protiv svoje doskorašnje ekipe, Voždovca.

– Novi stručni štab svakako da je jedno osveženje za nas. Mislim da ćemo daleko dogurati iako smo još uvek u toj nekoj fazi izgradnje poverenja. Na dobrom smo putu jer stručni štab ima odličnu viziju, ljudi su zaista profesionalni i mislim da sprovođenjem njihovih dobrih ideja možemo da uradimo ono što sam rekao na početku.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter