0
Evropske lige

FOTO: Adidas

FENOMENALNO: Suarez dobio ‘vanzemaljsko odelo’

Objavljeno: 15.01.18 u 17:28

Fudbaler Barselone Luis Suarez, NBA zvezda Damijan Lilard i košarkašica Njeka Ovgumike nalaze se među prvim sportistima na svetu koji dobijaju novu „kožu“!

Ona je plave ili tamno braon boje, prijanjaće uz postojeću, i omogućiće im da se tokom treninga i takmičenja osećaju udobnije i da ostvaruju bolje rezultate na terenu.

Ova „revolucija“ deo je tehnološkog ostvarenja kompanije adidas koja je u saradnji sa američkom agencijom za svemirske programe NASA stvorila najmodernije sportsko odelo, „Alphaskin“.

Projekat na kom se godinama radilo u laboratorijama širom sveta, usavršen je uz upotrebu tehnologije ARAMIS, kojom je NASA istraživala spoljašnje delove svemirskih letelica. Reč je o 3D mapiranju objekata, uz pomoć kamera i senzora koji se pomeraju i skupljaju informacije brzinom od čak 500 frejmova po sekundi.

Inženjeri adidasa su to iskoristili za „skeniranje“ sportista, kada su se merili njihovi pokreti, analizirao svaki detalj, i stvoren je proizvod kojim se ponose.

FOTO: Adidas

– Osećaj kada navučem Alphaskin je isti kao kada vezujem pertle na kopačkama pre izlaska na teren. To me fokusira na ono što me čeka i spreman sam da pružim maksimum – rekao je Luis Suarez, urugvajski napadač iz redova Barselone.

Najveći napredak u odnosu na ranije slične proizvode je u najmodernijem kinetičkom dizajnu, koji eliminiše šavove, trenje ili bilo šta što može da omete sportiste tokom pokreta. Praktično, koža i ovo sportsko odelo postaju jedno. Pritom, o inovativnosti govori i podatak da je u izradi materijala uključena specijalna vrsta tkanina sa titanijumom i 3D aluminijumskim sferama koje hlade telo i održavaju optimalnu temperaturu.

– Kada nosim Alphaskin osećam se kao da nosim odelo superheroja i kao da mogu da uradim sve što poželim na terenu – istakao je Damijan Lilard, bek NBA kluba Portland Trejlblejzers.

Alphaskin je dostupan u adidas prodavnicama ili preko portala adidas.com/Alphaskin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter