2
Domaći fudbal

TRANSFER ‘BOMBE’ VEČITIH KOJE NIKADA NISU ODJEKNULE: Od Tešeire do Vagner Lava, a tu su i Švajnštajger, Mitrović…

Objavljeno: 11.01.18 u 16:50

I Crvena zvezda i Partizan su u svojim redovima imali igrače koji su u nekom momentu pre dolaska u Beograd bili „svetska klasa“, poput Ailtona ili Valerija Božinova, ali je broj onih koji su „bili na korak“ od crveno i crno-belih, a koji nisu obukli dres nekog od dva kluba sa Topčidera ipak mnogo veći.

Nije prošao prelazni rok da mediji bilo u Srbiji, bilo u inostranstvu plasiraju bombastičnu vest koja neku zvezdu ili zvezdicu evropskog ili svetskog fudbala dovodi u redove beogradskih velikana.

Tako su ove zime sa Zvezdom povezivani Aleks Tešeira, svojevremeno najbolji fudbaler Šahtjora i igrač koji je za rekordnih 50 miliona evra prešao u Đangsu Suning u kineskoj Superligi, te Marko Marin, dok je Partizan „bio na korak“ od dovođenja Aleksandra Mitrovića, a u jednom momentu je odjeknula i priča o mogućem dolasku Bastijana Švajnštajgera.

FOTO: STARSPORT

I to nije posledica sjajnih partija u evropi, već reklo bi se uobičajena pojava kada su u pitanju klubovi sa ogromnom bazom navijača.

Naime, pre ove zime, sa Crvenom zvezdom su u vezu dovođeni Marko Baša, brazilski fudbaleri Markinjos (Korintijans), potom tadašnji fudbaler Flamenga Fernando Gomes, desni bek Sisinjo (igrao ranije za Sevilju), u „priči“ je bio i Tijago Neves, Žo, ali je najjače odjeknula priča o dolasku tadašnjeg mladog reprezentativca Brazila, Vanderleja.

Što se ostalih zemalja tiče, tu su skoro svakog prelaznog roka priče o povratku Boška Jankovića, potom Konstantin Budesku, Zvjezdan Misimović, ali je ipak najviše pažnje privukla priča o dolasku Mirka Vučinića, uz onu o Andreju Kramariću, kog je po sopstvenom priznanju zvao Robert Prosinečki.

FOTO: STARSPORT

Što se Partizana tiče, uz ovosezonske Mitrovića i Švajnštajgera, te stidljivo spomenutoj mogućnosti o dolasku Miralema Sulejmanija, priča o Vagneru Lavu, koji je, prema pisanju medija ne samo u Srbiji, već širom Evrope, ponuđen crno-belima. Takođe, među ponuđenim igračima bio je i Karlos Eduardo Markeš, a u jednom momentu je „iskočilo“ i ime Džonatana Moreire, bivšeg fudbalera Intera.

U Humsku je mogao da stigne i Lorens Šabalala, strelac prvog gola na Svetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

Sve u svemu, gledajući samo pisanja medija, čini se da Crvena zvezda i Partizan mogu da stanu rame uz rame ako ne sa Realom, Barselonom, Juventusom, a onda bar sa Liverpulom, Seviljom, Interom…

 

 

 

0
0

2 Komentara

  1. Da ostanemo rame uz rame sa liverpulom sevijom interom?? Jer si ti puko? Mi nemozemo rame uz rame sa Majncom ili Hanoverom, kako cemo sa Liverpulom??

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter