3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PITALI SMO MIROSLAVA ĐUKIĆA: Gde bi Partizan bio da igra u španskoj Primeri? (FOTO)

Objavljeno: 11.01.18 u 00:10

Za Miroslava Đukića bi se moglo reći da poznaje Špance i Primeru ‘u dušu’, budući da je tamo ostavio veliki trag, i kao igrač i kao trener.

Malo je navijača Valensije ili Deportiva iz La Korunje koji ne znaju ko je Miroslav Đukić, a u više navrata za njega je čuo i ostatak Pirineja.

Uostalom, jedini je Srbin koji može da se pohvali da je izabran za najboljeg stranca godine u najjačem španskom takmičenju.

Sa Deportivom je 1995. godine osvojio Kup Kralja i Superkup Španije, a sa ‘slepim miševima’ iste trofeje 1999. godine, Intertoto kup 1998., Primeru 2002. i igrao je dva finala Lige šampiona 2000. i 2001. godine.

Kasnije je kao trener vodio Valensiju, Real Sosijedad i Kordobu, a sada je po drugi put u Humskoj. Teško da ima boljeg sagovornika koji bi uporedio ‘parni valjak’ sa španskim klubovima.

– Još mi imamo veliki prostor za napredovanje. Verujte mi, ozbiljna smo ekipa i idemo ka tome da postanemo respektabilan tim u Evropi. Igrači iz dana u dan napreduju u taktičkom delu jer imamo prostora, a nismo ga dovoljno iskoristili. Hoćemo da se takmičimo sa ekipama iz najjačih liga, imamo talenat i sve je to lepo, ali u taktičkom delu moramo puno da učimo – rekao je Miroslav Đukić za HotSport.

FOTO: STARSPORT

 Kada se iskalkulišu vrline i mane jednih i drugih, mentaliteti i ambicije, gde bi Partizan bio da igra u Primeri?

– Što se tiče Partizana u Primeri, ne bi bilo lako. Teško je reći poziciju, nijedan klub ne završi dve vezane sezone na istom mestu  – iskusno je Đukić izbegao odgovor, ali nas je ‘počastio’ analizom i paralelom između španskih i srpskih klubova:

– Na primer, mi nemamo tu postojanost. Da 90 minuta radimo konstantno. Nismo mi na njihovom nivou. Španac ti je praktičan. On ne boluje za majstorstvom i čudima, nego deluje praktično na terenu. Kod naših igrača može da se primeti dok radimo tehničke stvari: mi rolamo loptu, driblamo je, a Španac – samo prijem i pas. On ne izlazi iz toga. I tačno znaju ko šta radi na terenu. Rolanje lopte može da radi jedan ili eventualno dva igrača, recimo Mesi u Barseloni, a ostali će samo da ponavljaju prijem-pas, prijem-pas. Španac ovako razmišlja: ‘Nemam šta ja tu da mudrujem i davim loptu, šta će mi to?’ – objasnio je trener Partizana i izvukao zaključak:

– Jednostavnost, napredak u taktičkom pogledu i postojanost, to nam treba ako hoćemo da se merimo sa evropskim ekipama.

Svako ko pomisli da je taj posao lak, grdno se vara…

FOTO: STARSPORT
0
0

3 Komentara

  1. 100% u pravu.Kod. Nas sve neke kerefeke od fudbala.Neznaju a igraju fudbal jedan centar sut za 90 min du upute u sesnaesterac.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter