5
Domaći fudbal

BEZ UVIJANJA: Iliev konačno otvoreno o Evertonu, Tavambi, pojačanjima i Viktoriji (VIDEO)

Objavljeno: 10.01.18 u 20:32

U prvom ovogodišnjem ‘Partizanovom vesniku’ sportski direktor crno-belih Ivica Iliev i trener Miroslav Đukić govorili su o ciljevima i ambicijama kluba u prolećnoj polusezoni, ali i pre toga zimskom prelaznom roku.

Ivica Iliev se u razgovoru sa Željkom Pantićem najpre govorio o planovima i naglasio da on i njegovi saradnici baš nigde ne žure sa dovođenjem i prodajom igrača.

– Više nećemo siliti sa dovođenjem, jer ne moramo da popunjavamo broj. Tu su sada naši mlađi igrači, možemo da dovedemo samo za određene pozicije koje su kritične. Nigde ne žurimo. Imamo ozbiljnu ekipu za evropski nivo fudbala. Podsetio bih da više od polovine tima nije prošla letnje pripreme, posle tih šest meseci smo uigraniji, a biće još uigraniji i još bolji posle novih priprema i prihvatiće sve zamisli i ideje stručnog štaba.

Jedna od glavnih tema trenutno je Everton.

Everton je igrač kojeg sam prvog doveo u Partizan i niko neće biti tužniji od mene ako ode. Ali, pogledajmo činjenice – ugovor mu ističe za pet meseci, suspendovan je za prvu utakmicu protiv Viktorije Plzen i ima jedan od jačih ugovora u klubu.

– Ponuđen mu je još unosniji ugovor,  šest meseci se pregovara. On voli klub i nikada, nijednog trenutka nije uslovio klub i spreman je da ostane do leta. Ali, da li nam on treba, da li da se oslonimo na njega, a imamo i sledeću godinu? Moramo da pravimo tim koji će biti spreman za sledeće kvalifikacije. Ako smo sigurni da neće ostati na leto, ne možemo onda da uigravamo tim i pravimo sistem. Da može da igra protiv Viktorije, pa da kažemo da ostane, ali ne može. Ekipa će na pripremama biti uigravana bez njega. Ako bude dobar rezultat u prvoj utakmici, onda on neće igrati ni revanš. Onda se postavlja pitanje njegovog ostanka. Njegov ugovor je opterećujući za budžet i na to moramo da mislimo.

Everton Luiz Guimaraes Bilher Super liga Srbije, Crvena Zvezda – Partizan 16. April. 2016. Beograd Srbija Plej of Play off (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Drugi igrač koji u mnogome utiče na igru Partizana, a na korak je od odlaska jeste Leandre Tavamba.

– Tavamba ima 28 godina, odigrao je sezonu snova. Moramo da budemo praktični. Ako neko dođe sa maksimalnom finansijskom ponudom, ne smemo da ostanemo imuni na to. Mi isključivo živimo od prodaje igrača. 

– Želimo da napravimo jak tim, koji može da prođe Viktoriju, ali i tim koj će se uigravati sledeće godine i imati uspeha isto koliko i ove sezone. Moramo da dovedemo igrače koji su potrebni treneru da bi napravio sistem, treba da dovedemo igrače koji odgovaraju tom kalupu – rekao je Iliev.

Kada se radi o zameni za Evertona i drugim potencijalnim pojačanjima, Iliev je ostao ‘zakopčan’.

– Od svih tih imena koja se spominju, osim Raće Petrovića, nijedno ja nisam pomenuo. Da li je to Zdjelar ili neko drugi, to ćemo da vidimo. To nije poslovno, niti ću imena da otkrivam. Postoji nekoliko intersantnih igrača i to za sada ostaje samo između Đukića, predsednika, generalnog direktora (Vazure) i mene. Ta imena koja su nam bitna, nigde se ne provlače, za sada. Radimo u interesu Partizana, da i sadašnjost i budućnost budu porkiveni.

Za kraj, Iliev je imao jaku poruku:

„Ubeđen sam da ove godine mi pravimo istoriju, to nam je prioritet. Moj lični, a verujem i svih u klubu. Nećemo zanemariti ni domaća takmičenja, ali letos sam rekao i sad ponavljam: uvek bih više voleo evropski uspeh, nego domaći.

(Izvor: youtube / Danas Conference Center)

0
0

5 Komentara

  1. Ozbiljna ekipa na nivou Evrope sa pojacanjima iz Krusevca, Subotice ili Sapca a bez Evertona i Tavambe !? Cesi imaju ozbiljnu ekipu koja igra vec duze vreme zajedno za razliku od nas koji menjamo i krpimo tim svakih sest meseci. Kad izgubimo onda je uobicajena prica kako ekipa nije uigrana, kako su vazna pojacanja stigla nespremna i kako su propustili pripreme.Ovom timu za Evropu u slucaju da Everton i Tavamba napuste Partizan su neophodni mnogo bolji i jaci fudbaleri koji bi popunili prazninu kvaliteta na kriticnim mestima u spicu, na levom krilu, u organizaciji igre i na stoperskim pozicijama.

    0
    0
    Odgovori
  2. Човјек је и у праву и није у праву!
    Евертон бих волио видјети али ако хоће да буде ту само до љета, онда га продати. Тавамба је по мени супер за нас, али је чињеница да са 28 година неће добијати пуно понуда да би нам се исплатио… једино што ми смета је што је изјавио да се не жури с појачањима и не морамо да доводимо никог јер имамо довољно играча… као прво, увијек морамо појачања што прије довести јер треба да прође припреме (поготово странац), друго – како не треба да доводимо играче ако оду Тавамба и Евертон ?! Па ако желиш систем да градиш, онда сад већ имаш договорене резерве за обје позиције у случају одласка ове двојице који би били окосница најмање 2-3 године, а не да дан пред утакмицу с Викторијом ми потпишемо неко тзв појачање које нико други није хтио…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter