0
Fudbal

MAMIĆ SE BRANIO OD OPTUŽBI: Ne mogu ja biti u zatvoru, a Modrić i Lovren na slobodi!

Objavljeno: 09.01.18 u 17:30

Alfa i omega zagrebačkog Dinama, Zdravko Mamić, održao je dvosatnu konferenciju za novinare na kojoj je pokušao odbaciti optužbe koje ga terete za nezakonito prisvajanje novca iz kluba.

Nekadašnji predsednik kluba optužen je da je zajedno sa bratom Zoranom i bivšim sportskim direktorom Damirom Vrbanovićem, optužen je za izvlačenje stotina miliona evra iz Dinama zbog čega u poslednjem periodu provodi dosta vremena po sudovima.

Na dvosatnoj konferenciji pod nazivom: „Moja istina – tačno u podne“, Mamić se dotakao brojnih tema, a svakako je jedna od najzanimljivijih bila o transferima Luke Modrića i Dejana Lovrena, na kojima je zagrebački klub inkasirao ogromna sredstva.

Međutim, Mamić koji je u tom periodu bio predsednik kluba tereti se da je dobar deo novca zarađenog tim transferima prisvojio za sebe, te da je i sa igračima pravio dilove o deljenju odbeštećenja i izbegavao plaćanje poreza državi.

-Ne mogu ja biti u zatvoru, a Modrić i Lovren na slobodi ako sam ja kriv. Pa nisam valjda sam prebacio novac, nego su i oni u tome učestvovali. Ali naravno da nismo nikako krivi, to je legalno i normalno u fudbalu. Na ispitivanju u USKOK-u ne može biti advokata, a Modrić je tamo imao advokata. Na sudu su Modrić i Lovren dali istinit iskaz, a protiv njih je pokrenuta istraga za lažno svedočenje. To je direktna prietnja budućim svedocima. Njihovi transferi se nalaze u knjigama. Imate 82 svjedoka optužbe i svi su svedočili u moju korist. Svi veštaci…- rakao je Mamić

Celokupno Mimićevo izlaganje možete pročitati na Index.hr

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter