0
Evropske lige

FOTO: Instagram / blaisematuidiofficiel

OPET TAJ RASIZAM: Blaz Matuidi meta skandaloznih uvreda drugi put za nedelju dana

Objavljeno: 07.01.18 u 13:49

Blaz Matuidi igra veoma dobro od kako je letos stigao u Juventus iz Pari Ser Žermena, ali mu ipak nije najlagodnije u Italiji.

Francuz nije jedini koji se našao na udaru rasista, ali jeste prvi koji je na ‘čizmi’ dva puta u roku od nedelju dana doživeo sramotu od koje bi svako trebalo da se stidi.

Pre nedelju dana u Veroni je bio neta navijača istoimenog kluba, da bi i sinoć Italija, ali i cela Evropa bila zgrožena majmunskim povicima koje su pristalice Kaljarija upućivali vezisti ‘Stare dame’.

Odjekivao je ceo stadion na Sardiniji, dok je Matuidi jurio sudiju da registruje sramotno ponašanje domaće publike. Ali… arbitar Đampaolo Kalvareze ništa nije preduzeo, dok je Francuz besneo na njega.

Čak bi zbog toga mogao da bude kažnjen, ali ne mari za to, jer želi da stane na put ovakvom ponašanju primitivnih ljudi.

– Pretrpeo sam rasističke uvrede tokom meča u Kaljariju. Slabići pokušavaju da me zastraše mržnjom. A ja ne mrzim nikog i mogu samo da žalim ljde koji daju loš primer drugima. Fudbal je način da širimo jednakost među ljudima, strast i insipiraciju i zato ga i igram. Mir – napisao je Matuidi na Instagramu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter