Crno-beli bi ovog prelaznog roka prema rečima sportskog direktora Ilieva, mogli da ostanu bez dvojice internacionalaca.

Reč je o igračima koji su imali dobre partije u prethodnom periodu, ali bi već od sledeće polusezone mogli da obuku drugi dres.


Everton Luiz i Leandre Tavamba bi u narednim danima mogli da napuste Humsku. O tome je otvoreno govorio Ivica Iliev koji je izjavio da će praktično tokom celih priprema Đukić praviti taktiku za Plzen, a da u prvoj utakmici sa Česima neće moći da igra Brazilac koji ujedno neće produžiti ugovor sa šampionom Srbije. Everton i Partizan imaju ugovor do sledećeg leta, tako da su velike šanse da će Brazilac napustiti Humsku:

– Everton ne može da igra u prvoj utakmici protiv Plzenja, a logično je i normalno da trener cele pripreme uigrava tim za tu utakmicu. Zato ukoliko dođe adekvatna ponuda moramo da ga prodamo, jer on neće da produži ugovor koji ističe na kraju sezone. Da on može da igra prvu utakmicu ne bismo vagali uopšte, pošto je on sebe otplatio odavno. Sa njim definitivno ne možeš da uigravaš ekipu za sledeću sezonu, jer ako ode na leto ne znaš kako će ekipa da funkcioniše bez njega i zbog toga je realno pričati o prodaji ove zime, kazao je Iliev za ‘Novosti’.

Procena iz Partizana je i da je najbolji momenat za prodaju i u slučaju Leandra Tavambe koji je očigledno dostigao maksimum u crno-belom dresu.

– Tavamba je imao fantastičnu jesen. Ipak, on nije gol igrač što se videlo u poslednjih četiri, pet utakmica gde je promašio mnogo šansi. Igrač je koji mnogo znači, ali kada igraš sa njim ne možeš da menjaš sistem. Troši se na druge stvari, voli da igra, ne možeš ništa da rotiraš.