2
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

VREMEPLOV: Sećate li se kako je Zvezda prošla kada je jedini put igrala pred praznim tribinama? (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 06.01.18 u 00:13

Snaga severne, ali i ostalih tribina nebrojano puta je dokazana, a baš te 2005. godine je izostala i Švajcarci su preokretom došli do pobede na ‘Marakani’.

Navijače Crvene zvezde danas je vrlo neprijatno iznenadila vest da će u utakmici za koju je vladalo veliko interesovanje, protiv moskovskog CSKA, biti bez podrške navijača, odnosno, da će se 13. februara ‘Armejcima’ suprotstaviti na praznom stadionu ‘Rajko Mitić’.

Za razliku od Partizana, crveno-beli nisu toliko često igrali evropske utakmice na sablasnom domaćem terenu, tačnije, do se desilo samo jednom, protiv švajcarskog Bazela u sezoni 2005/2006 u grupnoj fazi UEFA lige.

Bio je to meč drugog kola, ali premijerni za Zvezdu, jer je bila slobodna u prvom kolu. Ipak, odlukom Evropske kuće fudbala, najviše jer ‘uzela na zub’ Delije zbog konstantnih prozivki ‘UEFA mafija’, ovaj meč igrao se na praznoj ‘Marakani’.

FOTO: STARSPORT

I tada se, još jednom, pokazalo koliko podrška navijača može da bude važna u evropskim duelima. Zvezda je povela golom Milana Purovića posle fenomenalne akcije i asistencije Nikole Žigića.

A onda, kada je trebalo sačuvati stečeno vođstvo, nije bilo ‘vetra u leđima’ koji u tome neretko pomaže.

Bazel je izjednačio do kraja poluvremena golom Matijasa Delgada iz jedanaesterca koji je skrivio Milan Purović, da bi u drugom delu Rosi zakucao loptu u mrežu Stojkovića za preokret i sva tri boda na kontu Bazela.

Podseća li vas ovaj meč na jedan nedavni odigran u Beogradu? Tako je, ima dosta sličnosti sa Partizanovim protiv Dinama iz Kijeva.

Podsetimo, Zvezda je u ovoj sezoni ostala bez ‘proleća u Evropi’ za samo nekoliko sekundi, pošto je ispustila pobedu u poslednjim momentima meča u Strazburu. A da je imala pobedu protiv Bazela, sve bi bilo drugačije.

(Izvor: youtube / MrRedStarBelgrade)

Stoga se nadamo da tako neće biti i ovog februara, te da će UEFA ipak pomilovati klub iz Ljutice Bogdana. Ovakav scenario ne bi bilo dobro da se ponovi…

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter