Iako se nedavno sa Banovog Brda vratio u Niš, Marko Tomić je nakon uspešne polusezone na Čairu pronašao novi angažman. Srbiju je zamenio Litvanijom, gde će braniti boje Žalgirisa, najuspešnijeg kluba A Lige.

– Potpisao sam danas ugovor sa Žalgirisom, radi se o najuspešnijem klubu u Litvaniji. Bili su šampioni 11 vezanih godina, a prošlu sezonu sa trona ih je skinuo Seduva iz Marijanpola. Klub želi da se vrati na tron, a to me je i privuklo da se odlučim za Viljnus, kaže Tomić.


Tomić je veći deo svoje karijere proveo na Čairu, u dresu Radničkog. Za svoje „Meraklije“ imao je emotivnu poruku.

– Iako ja odlazim sa Čaira, Radnički neće izaći iz mog srca. Uz dosta uspona i padova, klub i navijači su uvek bili uz mene, a to nikada neću zaboraviti. Hvala navijačima jer su mi pružali podršku kad god je to trebalo, Meraklijama želim sve najbolje, a Radničkom Evropu, pa da se na leto tamo i sretnemo poručio je Tomić.

Marko Tomić je rođen u Prištini, prve fudbalske korake načinio je u Radničkom, za koji je zabeležio 57 nastupa. Pored Reala sa Nišave, nastupao je još za Štad, Čukarički, Radnik iz Surdulice, Sinđelić iz Niša…