0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT INTERVJU – BOŽOVIĆ: Zvezdo, uzmi naš recept protiv CSKA, Čaušić je ozbiljan vezni igrač!

Objavljeno: 31.12.17 u 13:30

Samo neka Crvena zvezda igra čvrsto i pametno, ako ih je Arsenal dobio, dobiće ih i moj bivši klub – rekao je za HotSport Miodrag Božović.

Samo par nedelja posle napuštanja Crvene zvezde u maju, Miodrag Grof Božović se vratio u Rusiju na novi trenerski zadatak, koji je odlično odradio u prvih šest meseci. Preuzeo je Arsenal iz Tule i od njega je traženo da posle 20. kola bude blizu opstanka, a crnogorski stručnjak je na sredini tabele u mirnoj luci. I ne samo to, rušio je redom velike rivale, postao je noćna mora kolegama i na najlepši način ispisivao je istorijske uspehe sa malenim klubom udaljenim dva ipo sata od Moskve.

– Nisam stigao da se raspakujem posle Zvezde i saberem utiske kada je došao poziv da krenem u Austriju i potpišem za Arsenal. Novi posao, ali drugačije ambicije i malo vremena da se sklopi mozaik. Nekako sam uspeo da brzo podignem lestvicu, ulijem igračima samopouzdanje da možemo da budemo konkurentni svima na terenu – kaže za HotSport Božović.

 Uspeo je brzo Grof da pronađe šifru za uspeh.

– Vagao sam koja je opcija najbolja i odlučio se da budemo pozadi jaki, a da čekamo greške rivala. I krenulo nam je od trećeg kola da skupljamo pobede i gostovanje Ahmetu bila je prekretnica.

 Doneta su tri istorijska boda.

– Prva pobeda na strani posle ulaska kluba u elitu izvojevana je u Groznom, a čovek odluke Luka Đorđević. Pogodio sam sa njegovim dovođenjem na pozajmicu iz Zenita, uklopila se odbrana i Čaušić je bio sve bolji na sredini.

FOTO: FK Crvena zvezda

 Predsednik je automatski delio pohvale šakom i kapom.

– Spuštao sam loptu, ali euforija je rasla i posle pada Zenita posle akcije iz udžbenika mnogi su pomislili da sam čarobnjak. Nije baš tako, kada ide zasluge su svih, a kada padaš onda je krivica trenera. U ovom poslu nikada se ne zna kada mogu da vas poteraju kući. Dva ili tri poraza brišu prethodne zasluge.

 Istina je da popularni Grof nikada sa sobom ne vuče mnogo stvari.

– Kada me vide sa dva kofera misle da sam došao na kratko, ali tako sam shvatio ovaj posao. Šta vredi da nosiš i sto odela kada nećes stići da ih obučeš… Ja ima par za čitavu sezonu i šalu na stranu, mi treneri stalno „visimo“.

 Verovatno je slika na zidu predsednika sa vašim potpisom.

– Klub je organizovan, plate su redovne, ali je budžet daleko od giganata. Ipak, nije sve u parama tako ni CSKA nije favorit protiv Zvezde. Godinama ne dovode strance, a iskusne „domaće zvezde“ nisu u punom sjaju.

Možete li da preporučite recept kolegi Vladanu Milojeviću?

– Mi smo ih pobedili u Tuli. Ako Zvezda slavi u Beogradu može da ih eliminiše i samo treba da igraju čvrsto i odgovorno. Arsenal je uspeo da ih zaključa, a moj bivši klub ima dobre šanse da nastavi istorijsku ‘plovidbu’ u Evropi. Pojačaće se sigurno i temelj ekipe ostaje.

Grof zimski raspust provodi u Beogradu i Podgorici.

– Nekoliko dana sam uživao na Adi Bojani. Volim da malo kuvam, uživam u specijalitetima i sa prijateljima sam do posle Božića. Pripreme imamo u tri etape u Antaliji i nastavak šampionata je u martu.

FOTO: STARSPORT

 Koja je adresa posle završene sezone u maju?

– Ne idem tako daleko. Hoću da svoju misiju odradim do kraja, pa videćemo, možda dođe neki novi poziv. Nije da me nisu kontaktirali, ali sam sve kovertirao zbog obećanja da je Tula moja baza i u delu naredne godine. Lako je za odlazak, jer su koferi uvek spakovani do pola – zaključio je u svom stilu Božović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter