Gorostasni napadač šampiona Srbije nalazi se na radaru crveno-belih iz Pireja, ali Atinjani ipak imaju jednu veću želju.

Hoće li Leandre Tavamba ove zime preću u redove šampiona Grčke ili ne, prvenstveno zavisi od situacije oko Aleksandra Mitrovića, koji je prva želja uprave Olimpijakosa.


Prema pisanju grčke “Gazete”, atinski klub namerava da dovede srpskog reprezentativca na šestomesečnu pozajmicu iz Njukasla, sa mogućnošću naknadnog otkupa ugovora .

Ipak tu bi mogla da presudi želja Mitrovića, koji prvenstveno želi da ostane u Engleskoj gde su interesovanje za njega pokazali Ves Bromvič Albion i Ves Hem. Takođe u trci za bivšeg napadača Partizana je i Anderleht, koji takođe želi da iskoristi njegovu slabu minutažu na “Sent Džejms Parku”. Grci smatraju da bi belgijski tim ipak imao prednost u odnostu na crveno-bele u pokušaju da nagažuje srpskog centarfora.

To dodatno komplikuje situaciju oko Tavambe, koji će tako ostati na čekanju sve dok Olimpijakos ne reši situaciju oko Mitrovića, a razrešenje ne treba očekivati pre nove godine.