Ovakvo ime bez sumnje do sada nije igralo u srpskom fudbalu.

Fudbalskom “čaršijom” danas je prostrujala vest da je Partizan zainteresovan da u svoje redove dovede nemačkog reprezentativca, legendu i bivšeg kapitena Bajerna iz Minhena i nekadašnjeg fudbalera Mančester Junajteda, Bastijana Švajnštajgera.


Navodno, s obzirom da Švajnštajgeru ističe ugovor 31. decembra sa Čikagom, nakon čega će postati slobodan igrač, postoji želja ne samo sa strane Partizana da odigra bar polusezonu za tim iz Humske. 

Faktor “iks” u Švajnštajgerovom oblačenju crno-belog dresa mogla bi da bude njegova supruga Ana Ivanović, inače rođena Beograđanka i navijačica Partizana, koja bi, prema najavama, trebalo u Beogradu na svet da donese njihovo prvo dete, pa bi to moglo da bude presudno u odluci da odbije ponude iz Nemačke Bundeslige, i bar na šest meseci stigne u Partizan.

Problem takođe ne bi trebalo da predstavljaju ni finansije, jer je Švajnštajger fantastičnu karijeru iz Evrope dobro naplatio u SAD, tako da nije isključeno ni da bi pristao na osetno manja primanja kako bi bio uz Anu.

Naravno, za sada je sve u domenu spekulacija, a da li ima istine i da li će, na kraju krajeva, Nemac zaista stići u Humsku, saznaćemo uskoro.

Švajnštajger ima 33 godine, a pogledajte neke od poteza koji su obeležili njegovu karijeru, tokom koje je bio šampion Nemačke i Evrope sa Bajernom, te sveta sa reprezentacijom Nemačke.

(Youtube/ BayernCompHD)